19 golova Stojanovske za pobedu Naise u Boru

Rukometašice Naise vezale su i petu uzastopnu pobedu u prvenstvu i jedina je ekipa sa stopostotnim učinkom! U gostima je savladana ekipa Bora sa 36-28 (16-16).

Kada je Naisa povela sa 4-1 i pored promašenog sedmerca Gakidove, činilo se da će Naisa vrlo brzo prelomiti meč. Medjutim, kao i nedavno u polufinalu kupa, Nišlijke su se dugo mučile sa ekipom Bora. Ekipe su se u prvom poluvremenu smenjivale u vodjstvu, ali se na odmor otišlo egal, 16-16.

U drugom poluvremenu ekipa trenera Ljubomira Obradovića je dodala gas, vodila konstantno sa 3-4 gola razlike, da bi u samom finišu slomila otpor Boranki, za konačnih 36-28 za Naisu.
Uvedljivo najefikasniji igrač susreta bila je Simona Stojanovska koja je postigla čak 19 golova (8 iz sedmeraca) i sa pravom je ponela epitet igračice utakmice. Odličnu partiju pružila je i kapitenka Marija Filipović koja se 7 puta upisala u strelce.

Naisa se novom pobedom osamila na čelu tabele, jer je ekipa Radničkog iz Kragujevca „otkinula“ bod ekipi Jagodine, mada je po razvoju situacije na terenu zapravo Jagodina „iščupala“ bod!
U narednom kolu, koje je na programu već za vikend, ekipa Naise dočekuje tim Vojvodine iz Novog Sada.

Ovaj meč igra se u subotu, 7.novembra u 19,00 sati u Sali OŠ „Mika Antić“ u Nišu.

 

Bor, USC „Bor“. Bez gledalaca. Sudije: Branislav Nenadić (Mladenovac), Darko Stefanović (Zemun). Isključenja: ŽJRK Bor 6, ŽRK Naisa 12 minuta; Sedmerci: Bor 9 (4), Naisa 9 (8).

ŽRK NAISA: Petković, Mitić, Ivanović, T.Petković, Đurović, Radović 4, Stojanovska 19, Tedora Petković, M.Petković, Stankovski, Stamenković, Nikolić 2, Filipović 7, Sukur, Tasić, Gakidova 4.

ŽJRK BOR: Ristić, Petrović, Radović, Lilić, Bogdanović 2, Stanković 4, Petrović, Simonović 6, Ilić, M.Petrović, Sujić, Ilić, Glišović 4, Marković, Sofkovska 1, Nikolić 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.