AKL: Pregled drugog kola (VIDEO)

 

Organizatori AKL imaju jedan vikend odmora zbog pauze u takmičenju koje se svake godine u ovom periodu prekida na kratko, a radi odigravanja turnira prijateljstva u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom. Ljubitelji amaterske košarke neće dugo čekati na nastavak, jer će on uslediti već narednog vikenda.

 

Drugo kolo koje je odigrano pre 10-ak dana nam je pokazalo da su očekivanja organizatora da će ovo biti možda i najujednačenija sezona do sada, bila opravdana.

 

 

 

Veterani ovog takmičenja i najstarije ekipe koje se takmiče u Amaterskoj košarkašoj ligi, Niški medvedi i AKK Tvrđava, doživele su poraze i to bi moglo biti okarakterisano kao najveće iznenađenje kola. Savladale su ih ekipe KK Senior i ekipa Trust the Process. Da li je vreme za neke promene u ova dva velikana amaterskog sporta, vreme će pokazati.

 

Prvu pobedu zabeležili su dvostruki uzastopni učesnici F4-a, Kraljevi ove igre. Oni su u vrlo uzbudljivom meču savladali neugodnu ekipu Brew Crew.

 

Do prvih pobeda došle su i ekipe KK Kolibri i NeposlušNi, a pobedničke nizove nastavili Tajchy Thunders, Neradnički i Izmene.

 

Titulu najkoristnijeg igrača kola poneo je Bogdan Jovanić iz ekipe Durlantula koji je u pobedi svoje ekipe imao sjajan indeks korisnosti od čak 31. Inače, ovo je njegovoj ekipi najbolji start u takmičenju od osnivanja.

 

 

 

Ovo su svi rezultati drugog kola:

 

DURLANTULA vs. KK KOLIBRI                                        57:42

IZMENE vs. BULEVAR                                                        72:43

NEPOSLUŠNI vs. OLD SCHOOL WOLVES                    55 – 48

NIŠKI MEDVEDI vs. KK SENIOR                                     35 – 56

NERADNIČKI vs. LOS SANTOS                                        72 – 40

BREW CREW vs. KRALJEVI OVE IGRE                        43 – 49

MARGERSKI TIGROVI vs. TAJCHY THUNDERS       67 – 72

TRUST THE PROCESS vs. AKK TVRĐAVA                   56 – 47

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.