AKL: Neradnički je ponovo šampion! (VIDEO)

Minulog vikenda je spektakularnim „fajnal forom“ spuštena zavesa na treću sezonu Amaterske košarkaške lige, u finalu su se sastale ekipe Neradničkog i Niških medveda i po treći put pehar ide u ruke igrača Neradničkog! Trostruki šampioni su u finalu slavili rezultatom 69:62.

„Fajnal for“ je započeo u subotu 5. maja polufinalnim utakmicama u sali Osnovne škole „Dušan Radović“. U prvom meču viđena je fantastična borba Niških medveda i Zvonkovih izmena u kojoj su u neizvesnoj završnici Niški medvedi stigli do pobede i finala. U drugom polufinalu Neradnički je protiv Veradenta  imao problema samo u prvoj četvrtini meča, nakon toga je dodao gas i stigao do ubedljive pobede.

Finale je odigrano u nedelju 6. maja u dvorani „Čair“ pred brojem gledalaca kojim bi voleli da se pohvale brojni sportski kolektivi u Nišu.  A, finalisti su prikazali sjajnu igru punu preokreta i svega onoga što košarku čini najlepšim sportom na svetu. Sportski rivalitet stvoren u ove tri sezone između Neradničkog i Niških medveda prevazilazi i rivalitet gradskih klubova koji igraju zvanična takmičenja.

U meč su znatno skoncentrisanije ušli košarkaši Niških medveda koji su lako pronalazili rešenja u napadu, dok su istovremeno igrali čvrstu odbranu i na prvi odmor su otišli sa osam poena prednosti, a da su pogodili nekoliko zicera na početku meča prednost je mogla biti i veća.

Druga četvrtina donela je i totalno drugu sliku na terenu. Neradnički je zaigrao fantastičnu odbranu i protivniku je u tom periodu dozvolio samo jednu pogođenu trojku, a i za nju se ne može reći da je bila iz izrađene akcije. Takav pristup na svojoj polovini terena dao im je priliku i za dosta lakih koševa iz tranzicije, a vratila im se sigurnost i u šutu spolja. Neradnički je napravio veliki preokret i na poluvreme otišao sa osam poena prednosti.

Već tada su mnogi otpisali Niške medvede, očekivalo se da će Neradnički lako stići do finala, ali na sreću svih prisutnih u dvorani igrači Medveda predvođeni fenomenalnim Draganom Kantarom nisu položili oružje. Kantar je zahvaljujući individualnom kvalitetu postizao poene iz svih pozicija, pogađao je trojke u visokom procentu, a koristio je svaku nepažnju odbrane da poentira i iz reketa. Kada je fokus defanzivaca totalno usmeren na njega počeo je i da razigrava saigrače, koji su osetili da mogu do novog preokreta, što je dalo rezultat. Medvedi su preokrenuli meč i vodili su do samog finiša, na dva minuta do kraja imali su četiri poena prednosti.

U finišu su igrači Neradničkog ipak pokazali zavidan kvalitet i karakter, a posebno se istakao Miloš Miladinović koji je prvo sjajnim ulazom smanjio prednost Medveda na dva poena razlike, a nakon toga iz tranzicije u stilu Dražena Petrovića pogodio trojku za potpuni preokret i otvorio vrata svom timu ka trećoj uzastopnoj tituli. Tim potezima Miladinović je krunisao svoju sjajnu partiju zbog koje je i proglašen najboljim igračem finala.

Na kraju je Neradnički savladao Niške medvede 69:62 i potvrdio dominaciju u Amaterskoj košarkaškoj ligi.

„Fajnal for“ je protekao u sjajnoj organizaciji ljudi iz Amaterske košarkaške lige Niša, koji vođeni entuzijazmom već treću sezonu čine neverovatno dobre stvari za razvoj i popularizaciju sporta u gradu. Turnir je imao i humanitarni karakter, za vreme polufinalnih i finalnog meča skupljan je novac za potrebe Dečijeg centra u Nišu. U pauzi na poluvremenu podeljena su individualna priznanja najboljim igračima u svim statističkim kategorijama, kao i zahvalnice svima koji su pomogli organizaciju Amaterske košarkaške lige ove sezone.

Sezona je završena, ali tu nije kraj događajima. Već narednog vikenda biće održan i prvi Kup Amaterske lige Niša u kome će učestvovati ekipe iz „B“ divizije, kojima će na taj način biti omogućeno da produže sezonu i takođe se uključe u borbu za trofej. Nakon toga sledi pauza što se amaterske košarke u Nišu tiče, ali će se i u toj pauzi na parketima raditi van njega da se obezbede uslovi za četvrtu sezonu. Visoki standardi su postavljeni, što je samo veći motiv organizatorima da budu još bolji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.