AKL: Jovanić za špice!!! (VIDEO)

 

Završeno je sedmo kolo sve uzbudljivije i neizvesnije sedme sezone Amaterske košarkaške lige. Kakva se košarka igra u ovom takmičenju, sve je jasnije da Niš ima ozbiljne košarkaše amatere, a ako se setimo prethodnih međunarodnih turnira koje su igrali, znamo i da su najbolji u Srbiji.

 

U ovom kolu nije bilo derbija, pre svega jer je odložena utakmica između KK Senior i AKK Tvrđave, ali uzbuđenje nije izostalo. Svoju dominaciju nastavile su ekipe Neradnički i Izmene. Šampioni su se mučili protiv novajlija, ali su na kraju ipak sigurno trijumfovali. Dok su vicešampioni savladale svoje rivale lako i ubedljivo sa 30 razlike.

 

 

Još jedan meč za infarkt odigrala je ekipa Bulevara, ovog puta protiv Margerski tigrova, ali za razliku od prošlog kola kada su trijumfovali košem u poslednjim sekundama, ovde su Tigrovi ipak bili prejaki i odneli novu pobedu.

 

Probuđeni Kolibri pokazali su malo svog starog sjaja i dominantno savladali oslabljeni Brew Crew, koji je pokazao da je ipak povređeni Milenković pola tima i da će bez njega na terenu biti jako teško ekipi.

 

Dominaciju ove sezone nastavila je i fantastična ekipa Trust the process koja je više nego ubedljivo savladala Old school Wolves-e. Da li David može povesti svoju ekipu do istorijskog uspeha i plasmana u plej of, ostaje da se vidi na leto. Za sada, jako sigurno koračaju ka jednom od mesta koja vode u Top 8.

 

Utakmica koja je izazvala najviše pažnje, a ispostaviće se i kao utakmica koja je u potpunosti ispunila očekivanja je svakako, gledajući tabelu, derbi između Durlantule i Niških medveda. Sasvim zasluženo, pobedu je odnela ekipa Durlantule predvođena maestralnim Jovanićem, koji je meč završio sa neverovatnih 45 indeksnih poena i sa samo jednim promašenim šutem. Ipak, uz MVP titulu kola upisaće se u istoriju takmičenja kao igrač sa najatraktivnijim potezom, koji će se sigurni smo još dugo prepričavati i gledati iznova i iznova.

 

Ekipa Kraljevi ove igre bila je slobodna u ovom kolu.

 

REZULTATI SEDMOG KOLA:
AKK Kolibri – Brew Crew 62:33
Bulevar – Margerski tigrovi 48:51
Los Santos – Tajchy Thunders 48:77
Old school Wolves – Trust the Process 36:73
AKK Rekreativci – Neradnički 38:57
Izmene – NeposlušNi 70:40
Durlantula – Niški medvedi 52:42

 

TABELA:
1. Neradnički 7/0
2. Izmene 6/0
3. Niški Medvedi 5/2
4. Durlantula 5/1
5. Tajchy Thunders 5/1
6. Kraljevi Ove Igre 5/1
7. Margerski Tigrovi 4/3
8. Trust The Process 4/2
9. KK Kolibri 32/4
10. NeposlušNi 3/4
11. KK Senior 3/3
12. Brew Crew 2/5
13. Bulevar 1/6
14. AKK Tvrđava 2/3
15. Old School Wolves 0/7
16. Los Santos 0/7
17. AKK Rekreativci 0/6

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.