AKL: Guteša srušio Tvrđavu (VIDEO)

Minulog vikenda odigrano je nekompletno sedmo kolo Amaterske košarkaške lige Niša. Odigrano je šest utakmica utakmica, dok su dve odložene zbog pojavljivanja korona virusa u redovima ekipa PIO iz Vranja i Niških medveda.

 

Iznenađenje kola priredili su Kolibri koji su bez pomoći dva jako bitna igrača Stefanovića i Ristića, pokazali da su sposobni da se nose sa najboljim ekipama i savladali su neugodnu ekipu Tajchy Thunders rezultatom 56:40, te im tako naneli drugi vezani poraz.

Derbi vikenda odigrale su ekipe Neradničkog i Tvrđave. Derbi u pravom smislu te reči, a pobednik je odlučen tek u poslednjem minutu meča. Neradnički je na krilima višestrukog “olstara” i MVP igrača finala treće sezone, Nebojše Guteše, uspeo da savlada snažnu Tvrđavu, mada ne bi bilo nezasluženo i da je situacija bila obrnuta. Neradnički je pobedio 63:59.

 

Pomak na tabeli pobedama napravili su Wolves and Dragons i Kraljevi ove igre.

 

Nebojša Guteša je najbolji igrač sedmog kola, u pobedi nad Tvrđavom ostvario je indeks korisnosti 37. Guteša je dao 31 koš, a uz to je još imao devet skokova, tri asistencije i dve osvojene lopte.

 

Pogledajte i najbolje poteze sedmog kola:

 

Zbog trenutno pogoršane situacije vezane za pandemiju COVID-19 virusa takmičenje se prekida na dve nedelje, a možda i duže. Zavisi od odluka kriznog štaba i gradskog odbora. Za razliku od prethodne sezone, ova sezona će se nastaviti čim se za to stvore uslovi i odigraće se do kraja. Do tada, sve ekipe će otići na zimsku pauzu, a organizatori svima žele dobro zdravlje i poručuju da se čuvaju i poštuju mere, kako bi ova situacija što pre bila iza nas.

 

REZULTATI SEDMOG KOLA:
AKK Tvrđava – Neradnički 59:63
Tajchy Thunders – Kolibri 40:56
Trust the Process – Kraljevi ove igre 37:52
Brew Crew – Wolves and Dragons 40:50
Old School Wolves – NeposlušNi 37:47
Underdogs – Bulevar 48:59
P.I.O. – Durlantula (ODLOŽENO)
Izmene – Niški medvedi (ODLOŽENO)

 

TABELA:
1. NERADNIČKI 7/0
2. IZMENE 6/0
3. TAJCHY THUNDERS 5/2
4. AKK WOLVES & DRAGONS 5/2
5. KRALJEVI OVE IGRE 5/2
6. AKK TVRĐAVA 4/3
7. NEPOSLUŠNI 4/3
8. BULEVAR 4/3
9. KKKKK KOLIBRI 3/4
10. BREW CREW 3/4
11. NIŠKI MEDVEDI 3/3
12. OLD SCHOOL WOLVES 2/5
13. DURLANTULA 2/4
14. TRUST THE PROCESS 1/6
15. UNDERDOGS 0/7
16. PIO 0/6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.