6 medalja za niške kikboks klubove na Svetskom juniorskom prvenstvu

Protekle nedelje Italija je bila domaćin Svetskog juniorskog prvenstva u kikboksu. Na takmičenju u Lido Di Jesolu Srbiju je predstavljalo 36 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji, u disciplinama K1 i Low Kick.  Reprezentacija Srbija je zauzela visoko drugo mesto (iza Rusije), u konkurenciji 2.230 takmičara iz 64 država sa 5 kontinenata.

Reprezentativci Srbije, osvojili su 19 medalja ( 7 zlatnih, 8 srebrnih i 4 bronzane), od toga, takmičari niških klubova osvojili su 6 odličja.

Takmičari, već godinama najtrofejnijeg srpskog kluba, Kik boks klub  “Niš”, osvojili su čak 5 medalja ( 2 zlatne, 1 srebrnu i 2 bronzane).

Svetski šampion postala je Natalija Savić, koja je u kategoriji +60 kg ostvarila tri pobede protiv rivalki iz Rusije, Azerbejdžana i Turske.

Zlatom se okitio i Patrik Buza (-67 K1), pobedivši Moldavca, Azerbejdžanca i Izraelca.

Neda Brkić (-56 kg) u finalu je poražena od Ruskinje i morala je da se zadovolji srebrom, dok su do polufinala i bronzane medalje došli Erik Buza (-71) i Sandra Savatić.

 

 

Niš je na ovom prvenstvu predstavljao i Vladimir Pavlović iz KBS Konstantin. On je već na svom prvom velikom takmičenju uspeo da se okiti titulom svetskog prvaka, pobedivši usput predstavnike Izraela, Azerbejdžana i SAD.

Naredno veliko takmičenje za kikboksere biće seniorsko Prvenstvo Evrope u Slovačkoj, od 14.-21. oktobra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.