3×3: “Broksi” i “Zondina ekipa” najbolji u Aleksincu (VIDEO)

Najbolji basket u Srbiji u nedelju 28. jula igrao se se u Aleksincu, gde je održan tradicionalni Memorijal „Mića Projović“, u okviru zvaničnog Roda 3×3 prvenstva Srbije. Turnir je okupio 15 ekipa, 10 u seniorskoj i pet u juniorskoj konkurenciji, a odigran je na otvorenim terenima Sportskog centra Taš.

Turnir devetu godinu uzastopno organizuju igrači kojima je je ljubav prema košarci usadio istaknuti košarkaški radnik Milorad Mića Projović.

Iako je u nekoliko navrata delovalo da će kiša pokvariti ovaj košarkaški događaj, vreme je na kraju bilo saveznik basketaša na radost okupljene publike koja je mogla da uživa u izuzetno zanimljivim utakmicama.

U juniorskoj konkurenciji do trofeja je stigao niški kvartert basketaša pod imenom “Zonda i ekipa”.

Pre finala seniora održano je takmičenje u šutiranju trojki, a pobedio je član ekipe Broks, Dušan Milošević. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Nikola Perković, takođe iz Broksa, a Broks je dominaciju u individalnim priznanjima nadgradio i pobedom u velikom finalu turnira protiv ekipe XXX Sarajeva 13:11.

Organizatori su tradicionalno posebnu pažnju posvetili deci sa smetnjama u razvoju i obezbedili brojne poklone članovima Male domske zajednice Ustanove za decu i mlade “Hristina Markišić”.

Košarkaška groznica trese Aleksinac, grad koji od naredne sezone ima predstavnika u elitnom košarkaškom rangu u Srbiji. Memorijal “Milorad Mića Projović” je još jednom pokazao ljubav Aleksinčana prema igri pod obručima. Broj posetilaca je opravdao “A” licencu ovog turnira, a odmah po završetku devetog, počele su pripreme za naredno leto i organizaciju jubilarnog desetog memorijala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.