3×3 basket u centru Niša – trofej domaćoj ekipi (VIDEO)

Trg Milana Obrenovića u Nišu je 29. jula bio mesto na kome se igrao najbolji basket 3 na 3 u Srbiji. Karavan “Roda 3×3 prvenstva Srbije” drugi put u ovoj sezoni stigao je u grad na Nišavi, 27. maja je Gradska Opština Pantelej organizovala smotru najboljih basketaša, a najnoviji turnir održan je u organizaciji Regionalnog košarkaškog saveza Istočne Srbije.

Takmičenje je održano u juniorskoj i seniorskoj kategoriji za muškarce, kao i seniorskoj kateogriji za žene. Ljubitelji basketa mogli su da uživaju u celodnevnoj predstavi na gradskom trgu, a turnir je posetio i veliki broj košarkaša i košarkaških radnika. U ženskoj konkurenciji pobedu je odnela ekipa Gimnazijalca iz Pirota, a u juniorskoj konkurenciji za muškarce slavili su Slobodni zidari, mladići iz Niša koji su pokazali raskošan talenat.

Najzanimljivije borbe su se vodile u muškoj seniorskoj konkurenciji, a i tu je pobedu odnela niška ekipa, Tropa de Elite. Nišlije su turnir započele iznenađujućim porazom u grupnoj fazi od ekipe iz Aleksinca, ali su u nastavku takmičenja pokazale veliki kvalitet. Najpre su u četvrtfinalu savladali prvog favorita turnira, Zmajeve iz Beograda, zatim u polufinalu pobednika poslednjeg 3×3 turnira, održanog u Kraljevu, ekipu Marko Polo iz Kragujevca, a u finalu su se sastali sa Žarkovom iz Beograda. Nakon sigurne igre tokom čitavog meča Nišlije su slavile rezultatom 21:13.

Basket 3 na 3 je i u Nišu dokazao da nije bez razloga postao olimpijski sport, domaćini su se još jednom istakli kao odlični organizatori, a turnir je privukao pažnju brojnih posetilaca koji su imali šta da vide na centralnom gradskomtrgu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.