Jedan sportski dan u SRC “Vlasina” (VIDEO)

Jedan sportski dan u SRC “Vlasina” (VIDEO)

Imati modernu i funkcionalnu sportsku halu u kojoj i profesionalci i rekreativci mogu neometano da treniraju zaista je privilegija o kojoj bolje svedoče oni koji je nemaju i koji znaju koliki je to hendikep za sportiste. Srećom, u Vlasotincu to nije slučaj. U Sportsko-rekreativnom centru „Vlasina“ skoro svaki od lokalnih klubova našao je svoj kutak. Već od popodnevnih sati dvorana i prateće prostorije ovog kompleksa bivaju ispunjene fizički aktivnom populacijom, različitih uzrasta i različitih sportskih opredeljenja i ambicija.

U Sportskom centru „Vlasina“ zaista zatičemo fascinantan prizor. Dok se na velikom parketu pod ispunjenom tribinom odigrava žestok futsalerski fajt, u bočnim prostorijama, iza kulisa, realizuju se neki drugi programi. U jednoj od sala zatičemo male gimnastičare koji se ozbiljno pripremaju za predstojeća takmičenja, u drugoj kik-boksere među kojima ima i šampiona, a u trećoj devojke i žene koje vežbom održavaju svoju kondiciju, dobru liniju i zdravlje.

Program za dame predstavlja kombinaciju fitnesa, aerobika, pilatesa i vežbi sa malim tegovima. Realizuje se ponedeljkom, sredom i petkom od 19 do 20 sati i prilagođen je svim generacijama vežbačica koje žele da pravilno oblikuju svoje telo. U funkicji je i dobro opremljena teretanatrenira sa svim neophodnim spravama.  Vlasotinčanke vole ovakvu vrstu rekreacije jer u svakom trenutku njih dvadesetak prisustvuje treninzima. A ima i onih koje to shvataju mnogo ozbiljnije od rekreacije.

Kad je reč o takmičarskom programu, u Klubu dizača tegova „Vlasina“koji postoji već deset godina, trenira i jedan državni rekorder u sub-juniorskooj konkurenciji.

U jednoj od bočnih sala Sportskog centra Vlasina svakodnevno treniraju i kik-bokseri. Njihov klub postoji već devet godina, ima tridesetak članova među kojima je i desetoro aktivnih takmičara. Oni treniraju pet puta sedmično i postižu zapažene rezultate.

Ono što je Sport juga u samo jednoj večeri zatekao i zabeležio u dvorani „Vlasina“ prizor je koji se, kako kažu domaćini, svakodnevno ponavlja. Uz sve pomenute i nepomenute sportove i aktivnosti uskoro će biti pokrenut i poseban program za rekreativce, a prema najavi direktora Sportskog centra, kuriozitet će biti sportski program za sugrađane starije od 60 godina. Tako će sportski sadržaji biti prilagođeni svim stanovnicima Vlasotinca.


Povezane vesti

Dobar otpor oslabljenog Naisa

U sedmom kolu vaterpolisti Naisa poraženi su od Vojvodine. Utakmica na Čairu završena je rezultatom 7:11 (1:3, 1:3, 3:4, 2:1).

Rukometni dan u Nišu (VIDEO)

Niška dvorana Čair će u sredu 14. juna biti domaćin i muške i ženske rukometne reprezentacije Srbije koje očekuju  dva

Sve je spremno za spektakl u Hali Čair (VIDEO)

Posle kašnjenja zbog problema na putu večeras je u Niš stigao Grk Tafti Mojtaba, rival našeg Novaka Radulovića u borbi

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*