Jedan sportski dan u SRC “Vlasina” (VIDEO)

Imati modernu i funkcionalnu sportsku halu u kojoj i profesionalci i rekreativci mogu neometano da treniraju zaista je privilegija o kojoj bolje svedoče oni koji je nemaju i koji znaju koliki je to hendikep za sportiste. Srećom, u Vlasotincu to nije slučaj. U Sportsko-rekreativnom centru „Vlasina“ skoro svaki od lokalnih klubova našao je svoj kutak. Već od popodnevnih sati dvorana i prateće prostorije ovog kompleksa bivaju ispunjene fizički aktivnom populacijom, različitih uzrasta i različitih sportskih opredeljenja i ambicija.

U Sportskom centru „Vlasina“ zaista zatičemo fascinantan prizor. Dok se na velikom parketu pod ispunjenom tribinom odigrava žestok futsalerski fajt, u bočnim prostorijama, iza kulisa, realizuju se neki drugi programi. U jednoj od sala zatičemo male gimnastičare koji se ozbiljno pripremaju za predstojeća takmičenja, u drugoj kik-boksere među kojima ima i šampiona, a u trećoj devojke i žene koje vežbom održavaju svoju kondiciju, dobru liniju i zdravlje.

Program za dame predstavlja kombinaciju fitnesa, aerobika, pilatesa i vežbi sa malim tegovima. Realizuje se ponedeljkom, sredom i petkom od 19 do 20 sati i prilagođen je svim generacijama vežbačica koje žele da pravilno oblikuju svoje telo. U funkicji je i dobro opremljena teretanatrenira sa svim neophodnim spravama.  Vlasotinčanke vole ovakvu vrstu rekreacije jer u svakom trenutku njih dvadesetak prisustvuje treninzima. A ima i onih koje to shvataju mnogo ozbiljnije od rekreacije.

Kad je reč o takmičarskom programu, u Klubu dizača tegova „Vlasina“koji postoji već deset godina, trenira i jedan državni rekorder u sub-juniorskooj konkurenciji.

U jednoj od bočnih sala Sportskog centra Vlasina svakodnevno treniraju i kik-bokseri. Njihov klub postoji već devet godina, ima tridesetak članova među kojima je i desetoro aktivnih takmičara. Oni treniraju pet puta sedmično i postižu zapažene rezultate.

Ono što je Sport juga u samo jednoj večeri zatekao i zabeležio u dvorani „Vlasina“ prizor je koji se, kako kažu domaćini, svakodnevno ponavlja. Uz sve pomenute i nepomenute sportove i aktivnosti uskoro će biti pokrenut i poseban program za rekreativce, a prema najavi direktora Sportskog centra, kuriozitet će biti sportski program za sugrađane starije od 60 godina. Tako će sportski sadržaji biti prilagođeni svim stanovnicima Vlasotinca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.