Jedan sportski dan u SRC “Vlasina” (VIDEO)

Jedan sportski dan u SRC “Vlasina” (VIDEO)

Imati modernu i funkcionalnu sportsku halu u kojoj i profesionalci i rekreativci mogu neometano da treniraju zaista je privilegija o kojoj bolje svedoče oni koji je nemaju i koji znaju koliki je to hendikep za sportiste. Srećom, u Vlasotincu to nije slučaj. U Sportsko-rekreativnom centru „Vlasina“ skoro svaki od lokalnih klubova našao je svoj kutak. Već od popodnevnih sati dvorana i prateće prostorije ovog kompleksa bivaju ispunjene fizički aktivnom populacijom, različitih uzrasta i različitih sportskih opredeljenja i ambicija.

U Sportskom centru „Vlasina“ zaista zatičemo fascinantan prizor. Dok se na velikom parketu pod ispunjenom tribinom odigrava žestok futsalerski fajt, u bočnim prostorijama, iza kulisa, realizuju se neki drugi programi. U jednoj od sala zatičemo male gimnastičare koji se ozbiljno pripremaju za predstojeća takmičenja, u drugoj kik-boksere među kojima ima i šampiona, a u trećoj devojke i žene koje vežbom održavaju svoju kondiciju, dobru liniju i zdravlje.

Program za dame predstavlja kombinaciju fitnesa, aerobika, pilatesa i vežbi sa malim tegovima. Realizuje se ponedeljkom, sredom i petkom od 19 do 20 sati i prilagođen je svim generacijama vežbačica koje žele da pravilno oblikuju svoje telo. U funkicji je i dobro opremljena teretanatrenira sa svim neophodnim spravama.  Vlasotinčanke vole ovakvu vrstu rekreacije jer u svakom trenutku njih dvadesetak prisustvuje treninzima. A ima i onih koje to shvataju mnogo ozbiljnije od rekreacije.

Kad je reč o takmičarskom programu, u Klubu dizača tegova „Vlasina“koji postoji već deset godina, trenira i jedan državni rekorder u sub-juniorskooj konkurenciji.

U jednoj od bočnih sala Sportskog centra Vlasina svakodnevno treniraju i kik-bokseri. Njihov klub postoji već devet godina, ima tridesetak članova među kojima je i desetoro aktivnih takmičara. Oni treniraju pet puta sedmično i postižu zapažene rezultate.

Ono što je Sport juga u samo jednoj večeri zatekao i zabeležio u dvorani „Vlasina“ prizor je koji se, kako kažu domaćini, svakodnevno ponavlja. Uz sve pomenute i nepomenute sportove i aktivnosti uskoro će biti pokrenut i poseban program za rekreativce, a prema najavi direktora Sportskog centra, kuriozitet će biti sportski program za sugrađane starije od 60 godina. Tako će sportski sadržaji biti prilagođeni svim stanovnicima Vlasotinca.


Povezane vesti

Železničar remizirao sa Vojvodinom u Novom Sadu

Rukometaši Železničara pružili su još jednu dobru partiju u Seha ligi posto su u desetom kolu remizirali sa Vojvodinom. Duel

Park Čair ugostio maratonce iz regiona

Proteklog vikenda u niškom parku Čair održan je 23. zimski maraton samoprevazilaženja. U tradicionalno odličnoj organizaciji Sri Chinmoy maraton kluba,

Osveženje za Vlasotinčane u srcu grada (VIDEO)

Vlasotinčanima more, takoreći, nije ni potrebno. Oni imaju svoje prelepo jezerce na Vlasini, koje je letnja oaza ovog malog grada.

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.