Ženski rukometni klub Vlasotince preživljava teške dane (VIDEO)

Ženski rukometni klub Vlasotince preživljava teške dane.Uzoran sportski kolektiv, sticajem različitih okolnosti, ne može da kompletira tim koji bi bio konkurentan za gornji deo tabele u Prvoj ligi-grupa Istok.

„Gro“ igračica je na studijama i ne može da odgovori zahtevima vlasotinačkog prvoligaša.

U dosadašnjem toku prevnstva, u prvih 6 kola zabeležena je samo jedna pobeda, ali to jeste realnost, ako se ima u vidu da ekipa igra oslabljena.

Neke iskusnije igračice ili su otišle iz kluba, ili zbog fakultetskih obaveza nisu u prilici da uvek pomognu, dok mlađarija još nije „stasala“. Talenata ima, ali je otežavajuća okolnost što Vlasotince nije velika sredina, a u ovom trenutku za devojčice su popularniji neki drugi sportovi-u prvom redu odbojka, mada odnedavno postoji i ženski košarkaški klub Vlasotince.  Stoga se u utakmici 6.kola sa ekipom „Hajduk Veljka“ iz Negotina, osim časnog poraza, više i  nije moglo.

Ženski rukomet u Vlasotincu ima tradiciju i trebalo bi očekivati, da uz  ozbiljniju pomoć opštine i rukometnih poslenika, i rukometašice, kao što je slučaj sa muškom ekipom,  uskoro budu u gornjem delu tabele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.