Železničar skinuo skalp Vojvodini (VIDEO)

Rukometaši Železničara naneli su Vojvodini prvi poraz u plej-ofu, susret devetog kola u sali Osnovne škole Dušan Radović završen je rezultatom 28:25 (15:14).

Ukratko Jevtić je dominirao na crti, Kocić na golu, a Želja je iz šestog pokušaja savladao Vojvodinu

Možda je rezultat na početku mogao da bude drugačiji i povoljniji za domaće, koji su nanizali par promašaja (od čega jedan sedmerac). Nakon izjednačene igre u prvih deset minuta, gostujući tim uspeo je da preokrene rezultat i dođe do +4 (9:5). Najviše zahvaljujući Trkulji i Tomiću. To je izgleda dodatno motivisalo domaći tim, koji je nošen podrškom sa tribina, učinio sve i promenio tok meča. Pri rezultatu 10:10, sudija je dosudio nepostojeći sedmerac, što je dodatno podgrejalo atmosferu. Isključen je Babić, na četiri minuta, što je podiglo na noge celu klupu domaćih i publiku. Vojvodina nije iskoristila pruženu priliku, te joj ni brojčana prednost na terenu nije pomogla da vrati vođstvo. Želja je do odlaska na odmor stekao minimalnu prednost. Najzaslužniji za preokret bili su fenomenalni Jevtić i Kocić.

U nastavku meča Vojvodina nijednom nije uspela da izjednači, pretili su Novosađani, dolazili do gola zaostatka, ali su domaći odolevali. Jevtić je i dalje najviše zadavao glavobolju gostima koji nisu znali kako da ga zaustave. Ni Kocić nije posustajao, a zicere je skidao kao iz šale. Sa druge strane goste iz Novog Sada u igri su držali Ilić i Tomić. Četiri minuta pre kraja gosti su došli do gola zaostatka, ali domaći nisu dopustili da dođe do iznenađenja. Živković je vratio svom timu +2, a tačku na pobedu stavio najbolji igrač meča Jevtić.

Želju su do pobede predvodili Živković sa osam i Jevtić sa sedam golova. U Vojvodini su se, sa po šest golova, istakli Ilić i Tomić.

Železničar 1949 – Vojvodina 28:25 (15:14)

Niš, sala Osnovne škole Dušan Radović;

Sudije: Boričić/Marković;

Isključenja: Železničar 8 minuta, Vojvodina 4 minuta;

Sedmerci: Železničar 9 (6) , Vojvodina 8(6);

Železničar: Matović, Milovanović, Sretenović 4, Mađar, Vejin 4, Milosavljević, Živković 8 (5), Gorela, Spasić, Marković 2 (1), Jevtić 7, Kljaljić, Pižurica, Pavlović 3, Kocić 15 odbrana + 3 sedmerca, Babić.

Vojvodina: Ovčina 1, Milić, Mirković 3, Perović, Anđelković, Jelić, Ilić 6(4), Marijanac 2, Ratković, Tomić 6, Stanković 1, Trkulja 3, Verkić 2 odbrane, Milašević, Grozdanić 3(2), Vučićević.

Semafor: 3:4 (7), 5:9 (14), 9:9 (19), 15:13 (27), 19:16 (36), 22: 19 (45), 26:25 (56).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.