Završnica Kupa Radivoj Korać kreće za dve nedelje, karte u prodaji od petka

Kup i naredne sezone u Nišu

 

U Nišu je u sredu, tačno u podne, potpisan ugovor između grada i Košarkaškog saveza Srbije o rganizaciji završnice Kupa Radivoj Korać ove i naredne sezone. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i predsednik KSS Predrag Danilović parafirali su document koji Nišu dodeljuje 18. i 19. završnicu Kupa u hali Čair. Ove godine turnir će se održati od 15. do 18. februara.

 

Ovo je posebna godina ne samo zato što je naš grad 18. put domaćin takmičenja, već i zbog činjenice 2023. godina u kojoj obeležavamo vek košarke u Srbiji, rekla je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnica, istakavši da Kup Radivoja Koraća obeležava dva značajna jubileja – 20 godina kupa sa ovim nazivom i 10 godina kako se Žućkova levica dodeljuje pobedničkoj ekipi.

Sotirovski je izrazila zadovoljstvo partnerstvom sa KSS u organizaciji događaja i istakla da očekuje veliki broj posetilaca tokom sva 4 turnirska dana.

 

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović rekao je da grad Niš zaslužuje organizacuju nacionalnog kup takmičenja budući da je uvek najažurniji u prijavi, a pokazao se i kao najbolji domaćin i da je grad košarke. Danilović je apelovao na sve učesnike – i na navijače i igrače da budu fer i korektni tokom praznika košarke. On je zahvalio gradonačelnici i svim košarkaškim radnicima i najavio da će ove godine biti organizovan i mini kup, gde će snage odmeriti mladi igrači.

Kako je najavljeno, karte za Kup Radivoj Korać biće od petka u prodaji. Prodavaće se onlajn, a kompleti će koštati od 4000 dinara za mesta na tribinama, dok će se parter prodavati od 4500 do 7000 u zavisnosti od pozicije. Najskuplje karte za najekskluzivnija mesta pored samog terena koštaće po 30 000 dinara po kompletu.

 

Žrebom u Beogradu odlučeno je da će se prvog dana Kupa Radivoja Koraća, u četvrtfinalu sastati beogradski Partizan i Spartak iz Subotica, a potom Mega i novosadska Vojvodina. Drugog dana parovi četvrtfinala su Crvena zvezda i Borac iz Čačka, odnosno FMP iz Železnika i Metalac iz Valjeva. Duel beogradskih “večitih” rivala moguć  je u polufinalu, a Crvena zvezda pred žreb je saopštila da možda i ne dođe u Niš.

 

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.