„Zabavna škola sporta“ Bele Palanke i Dimitrovgrada (VIDEO)

Poslednji dani raspusta, za decu iz Bele Palanke i Dimitrovgrada, protiču u znaku košarke, fudbala, tenisa, rukometa i međusobnog druženja. Za njih se, već drugu godinu zaredom, organizuje „Zabavna škola sporta“, u kojoj imaju prilike da, kroz četvorodnevne treninge, provežbaju različite sportove i provere koji im najbolje ide od ruke, ili noge…

Programom je bilo predviđeno i plivanje, ali je vreme pokvarilo taj plan, pa je druženje na bazenu Ekološko-rekreativnog centra „Banjica“ nažalost izostalo.

Treninzi su organizovani po stanicama, odnosno sportskim poligonima koje je za male sportiste zajednički osmislilo osam trenera iz jedne i druge opštine…

Za učešće u školici bila je dovoljna samo dobra volja i saglasnost roditelja, te je i ove sezone manifestacija imala masovni karakter. Prijavilo se oko stotinu mališana uzrasta od 6 do 11 godina, koji dva dana treniraju u Beloj Palanci, a onda još dva u Dimitrovgradu.

Okružna zabavna škola sporta nastavak je prethodnih godina organizovane školice fudbala, tako da druženje malih Belopalančana i Dimitrovgrađana, postaje letnja tredicija. Školu su zajednički organizovali Sportski centar „Banjica“ iz Bele Palanke i Sportsko – turistički centar Dimitrovgrad, uz podršku Sportskog udruženja „Rajko Mitić“ iz Bele Palanke“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.