“Vrtop” u novom ruhu – asfaltiran multifunkcijski teren (VIDEO)

Spoprtsko –rekreativni kompleks „Vrtop“ je progledao. Dugi niz godina zapuštena sportska igrališta polako vraćaju stari sjaj. Zahvaljujući angažovanju Sportskog saveza Niša i Gradske opštine Niška banja, uz podršku Grada napravljen je ogroman korak od potpuno ruiniranog centra do toga da su teniski tereni u funkciji a da je na dobrom putu da i igralište za mali fudbal, rukomet i košarku primi prve sportiste posle dužeg vremena, Asfaltni sloj je nanet, tako da osnova za dalje radove postoji. Na ovaj način predstavnici grada sprovode u delo obećanje da će svi nekada kultni sportski tereni u gradu biti obnovljeni.

Ideja je da u svakom delu grada postoji dovoljno spoprtske infratsrukture za zadovoljenje osnovnih životnih potreba Nišlija. Sportski centar „Vrtop“ trebalo bi da banjce podstakne na sport i rekreaciju. Pored pomenutih, tu je i igralište za fudbal sa veštačkom travom, a kompleks bi trebalo da bude zaokružen sa još dva terena za tenis i igralištem za odbojku na pesku.

Jedan od prioriteta aktuelnog gradskog rukovodstva jeste i uredjenje sportske infrastrukture. Koševi su već na terenu u bunkeru kod saborne crkve, Vrtop se ubrzano privodi nameni, a ono što će predstavljati značajan iskorak na ovom putu jeste obnova Rovčeta uz potpuno nove sadržaje. Ideja koju je pokremnuo košarkaški klub Junior, a Sportski savez Niša je oberučke priohvatio, lokalna vlast sprovodi u delo.

Sada je već izvesno da će predstavnici grada svoje obećanje po pitanju oživljavanja kultnih igrališta ispuniti. Ostalo je da se jošp mi, kao gradjani aktiviramo i tek onda će uspeh biti potpun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.