Veliki uspeh niških kikboksera na Evropskom prvenstvu

 

Na Evropskom kik boks prvenstvu  za decu, kadete i juniore održanom  u Mađarskom gradu Đeru, srpski borci ostvarili su odlične rezultate. Na prvenstvu je učestvovao 1991 takmičar iz 39 evropskih zemalja, a u okviru srpskog tima i troje boraca niških klubova i svo troje je stiglo do titule u svojim kategorijama.

Natalija Savić, aktuelna juniorska šampionka sveta u disciplini loukik, kategorija 60+ kg, , sada je i šampionka Evrope. Članica Kik boks kluba Niš je u tri borbe ubedljivo savladala, redom: Ruskinju, Turkinju, pa u finalu još jednu rusku reprezentativku.

Kadetski reprezentativac Srbije i član Kik boks kluba Vukovi 018 iz Nisa Ognjen Mitrović, nastupao je na ovom takmičenju u disciplini loukiki u kategoriji do 54kg. On je posle dve pobede i to nad reprezentativcima Rusije osvojio je zlatnu medalju i tako postao novi Evropski šampion.

U najmlađem niškom kik boks klubu ističu da je I Ognjen bio najmlađi takmičar Evropskog prvenstva u takmičenju na ringu i da je ovo veliki uspeh kako za njega tako i za klub.

Treći niški šampion, Vladimir Pavlović, dolazi iz trećeg niškog kluba, KBS Konstantin. On je imao i najteži zadatak, nastupivši u juniorskoj konkurenciji u disciplini loukik, kategorija do 75kg. Do šampionskog trona morao je preko reprezentativaca Poljske, Rusije, Bugarske i u finalu Hrvatske. Na taj način i Pavlović je objedinio titulu svetskog i evropskog prvaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.