Veliki uspeh mladih košarkaša Trijumfa (VIDEO)

Sva košarkaka takmičenja u ulaze u završnicu. U Nišu je od nedelje do utorka održan polufinalni turnir Međuregionalne lige za pionire, jedne od četiri grupe, a domaćin turnira bila je ekipa Trijumfa. Trijumf je mlad košarkaški kolektiv koji je usmeren na rad sa decom, a u kratkom vremenskom periodu stigli su i prvi rezultati rada. Mlade Nišlije su se odlično pokazale pred domaćom publikom u sali OŠ “Dušan Radović” i ostvarili su plasman među osam najboljih ekipa u Srbiji. Od kada je na snazi ovakav sistem takmičenja u pionirskoj kategoriji to je najveći uspeh neke niške ekipe.

Protivnici Trijumfa na turniru su bili Vizura iz Beograda, Petrovgrad iz Zrenjnanina i Plejof iz Užica. U prvom meču Trijumf je ubedljivo savladao Užičane 84:40. Plasman među osam najboljih srpskih ekipa Trijumf je obezbedio dan kasnije u spektakularnoj završnici meča protiv Petrovgrada koji su dobili košem uz zvuk sirene i rezultatom 57:55. Trećeg dana takmičenja niški tim je poražen od prvog favorita turnira, ekipe Vizure, 74:73, a i u tom meču je imao šut za pobedu.

Trijumf se na polufinalni turnir plasirao dominantnim igrama protiv timova iz istočnog i južnog košarkakog regiona, sezonu je završio bez poraza, sa 22 pobede.

U ovom kolektivu trenutno košarkaško znanje stiče 280 mališana, a sa njima radi sedam trenera. Kvalitetan rad doveo je i do saradnje sa jednim od najvećih srpskih košarkaških brendova, beogradskim Partizanom.

Polufinalni turnir u Nišu je sjajno organizovan i protekao je bez ikakvih problema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.