Vaterpolisti Naisa u sredu protiv Katara

Igrači Naisa u 2018. godini ne znaju za poraz pred domaćom publikom i nadaju se da će tako ostati i posle duela sa Katarom. Desetodnevnu pauzu u prvenstvu Nišlije su iskoristile da se što bolje pripreme za utakmicu koja će biti odigrana u sredu od 20h na Čairu.

Ova utakmica je izuzetno važna za nas, kao i sve ostale kod kuće do kraja Regionalne lige. Zacrtali smo da ostanemo neporaženi na Čairu do kraja sezone. Kataro nam dolazi posle teškog gostovanja i poraza od Zvezde, koji nam je teško pao. Jednostavno tada nismo odigrali na našem nivou. Sada treba da dobro otvorimo i zatvorimo utakmicu. Motivisani smo, psihički i fitički spremni da osvojimo tri boda koje smo nesrećno izgubili u prvom delu. Dodatni motiv nam je i publika koja uvek daje podršku i kada vodimo, i kada gubimo, tu su da nas podže i motivišu da izvučemo maksimum iz sebe. Navijači dolaze uvek u velikom broju, izuzetno su bučni i aktivni, nisu kao pozorišna publika. Nije fraza zaista mislim da imamo najbolju publiku u Jadranskoj ligi, ističe kapiten Naisa Igor Lazić.

Nais je u prvom delu ispustio pobedu u gostima i samo bod doneo u Niš. Karte su otvorene, a iz niškog tima poručuju da znaju odakle preti najveća opasnost. Reč je o najboljim strelcima crnogorske ekipe Dončiću, Perkoviću, Vušuroviću i Milašu.

Remizirali smo sa njima u prvom delu sezone. Mislim da Kataro tada nije zaslužio bod, bar ne po prikazanoj igri. I pored toga radi se o veoma ozbiljnoj ekipi, koja je spoj mladosti i iskustva. Sve je dobro ukomponovano. Radili smo zaista kvalitetno da spremimo dobro utakmicu, uradili analizu. Mislim da nema razloga da ne idemo na pobedu i ne nastavimo niz od tri trijumfa kod kuće. Energija mora biti na najvišem nivou, mislim da nam je to bio problem u susretu sa Zvezdom. Nema razloga da strepimo od ove ekipe ukoliko ispoštujemo sve dogovore, kaže Dragan Milošević.

Nais je do sada uknjižio 19 bodova, što ga svrstava na četvru poziciju. Sa druge strane Kataro je sa 11 bodova sedmi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.