Vaterpolisti Naisa protiv Valjeva za devetu pobedu

U pretposlednjem kolu Regionalne A2 lige Nais dočekuje Valjevo.  Kolo pre kraja Nišlije su zagarantovale četvrtu poziciju, što je veliki uspeh. Ipak iz Naisa ne kriju da ostaje žal zbog prošlonedeljnog poraza od Šapca.

Nismo veseli – imali smo jednu veliku šansu, koju nismo iskoristili. Nismo uspeli da do kraja ostanemo u borbi za baraž. Ostaju nam još dva kola. Za vikend nam dolazi Valjevo. Reč je o kvalitetnoj ekipi, sastavljenoj od igrača koji su prošli određene škole raznih klbova. Imaju par bivših omladinskih reprezentativca, koji su učestvovali što na svetskim, što na evropskim takmičenjima. Forsiraju školu vaterpola Partizana. Uspeli smo da ih pobedimo u Valjevu. Idemo na pobedu, kao što smo išli i na svakoj utakmici od početka. Veoma dobra sezona je iza nas. Želimo da odigramo kao i do sada i da dođemo do 30 bodova, kaže trener Nenad Vasilovski.

Predstojeći rival Naisa je dobro otvorio sezonu, ali je u foto-finišu posustao. Ipak to ne znači da su Valjevci slabiji nego tada.

Treba da obratimo pažnju na nekoliko igrača. Pre svega mislim na Rackova, Radulovića i Matovića. Reč je o najboljim pojedincima. U Valjevu smo uspeli da ih svedemo na neki njihov minimum od po dva gola, obično daju po sedam. To nam je neki recept i za ovu utakmicu. Ne možemo da budemo sigurni u pobedu, sve zavisi od toga kako ćemo da odigramo meč. Kako da ga otvorimo. Želimo da pobedimo i tako spustimo zavesu na ovu sezonu, kada je Čair u pitanju. Ovo nam je ujedno uvertira za nastavak sezone, predstojeće izazove i Superligu. Razočarao nas je poraz od Šapca, nismo iskoristili priliku. Digli smo glavu, idemo dalje i treniramo. Ne želimo da stanemo i zadovoljimo se onim što smo do sada učinili. Moramo da nastavimo kontinuitet sve boljih i boljih igara, kaže kapiten Igor Lazić.

Niški tim je do sada pet puta slavio na Čairu, a samo su ekipe Zvezde i Šapac odnele ceo plen. Uz to su upisane još po tri pobede i poraza u gostima i jedan remi.

Trenirali smo jako i spremali se za utakmicu. Jesmo poraženi od Šapca, ali to nas neće ometi. Taj meč smo arhivirali. Do sada je naša publika uglavno zadovoljna napuštala bazen, kao i mi sami. Daćemo sve od sebe da i sada pobedimo. Možemo da obećamo samo veliku borbu, a neka rezultat bude posledica iste, zaključuje igrač Naisa Milorad Ivetić.

Utakmica između  na programu u subotu od 20h, ulaz je slobodan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.