Uspešna sezona VK Nais na Jadranu

Kada se sve sabere i oduzme, iza vaterpolo kluba Nais nalazi se i više nego uspešna sezona na Jadranu.

Nišlije su sezonu u Regionalnoj A2 liga, sa 28 bodova, završile na četvrtoj poziciji iza Crvene zvezde, Šapca i Vojvodine.

Kako „kaže” statistika (na zvaničnom sajtu lige) na Čairu mogu biti zadovoljni mnogim brojkama. Da krenemo od odbrane koja je u najvećem delu sezone bila na visokom nivou. U prilog tome ide činjenica da je niški tim uspeo da ekipe poput Vojvodine i Medveščaka svede na svega tri gola, a pritom ubedljivo slavio. Golman Igor Lazić najbolji je golman u ligi. Iza kapitena su možda najzrelije partije, on je klasu je potvrdio u mečevima sa najboljim timovima. Naravno za sve to zaslužan je i ostatak tima.

Ono čime se ne može pohvaliti tim sa Čaira jeste najmanji broj šuteva na gol rivala. Ipak raduje činjenica da je realizacija bila velika. Dobro su se snalazilie Nišlije i sa igračem više, gde je procenat realizacije 53.5%. Veoma precizni bili su delfini sa Čaira i sa pet metara (87,5 %), a nije iskorišćen samo jedan peterac.

No najinteresantnija činjenica je da su Nišlije prema isključenjma „najprljaviji” igrači. Nais je tu daleko ispred ostalih sa 171 isključenjem. Pored toga protiv ekipe sa Čaira dosuđeno je čak 17 peteraca. I tu je ekipa daleko ispred ostalih. Vredi pomenuti da je niški tim itekako znao da se odbrani kada je bio brojčano oslabljen u bazenu, a protivnici su 4 puta sprečeni da postignu pogodak sa pet metara.

Ipak ni to nije omelo Nais da ostvari najbolji plasman u istoriji.

Neki će reći moglo je bolje, neki koji na početku nisu verovali da će Nais sezonu završiti u gornjem delu tebele. Oni drugi koji su verovali imaju čime da se ponose.

U niškom timu svi su verovali u uspeh, od stručnog štaba, preko igrača pa sve do onih koji vole klub. I svi su svesni da je moglo bolje, jer uvek može biti bolje. Nais će se za bolji plasman boriti već naredne sezone, a četvrto mesto veliki je uspeh.

Vredi pomenuti da je upisano devet pobeda, jedan remi i šest poraza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.