Uspešan takmičarski vikend za niške karatiste

Niški karatisti imali su uspešan takmičarski vikend u Čačku. Sa Kupa uže Srbije za starije uzrasne kategorije poneli su najviša odličja u različitim borilačkim disciplinama.

Karatisti „Elida“ osvojili su ukupno 8 medalja u pojedinačnim i ekipnim nastupima, od čega je čak 5 zlatnih. Seniori su u takmičenju u katama, pojedinačno uzeli sva tri odličja: Andrija Stanković – zlato, Dimitrije Ristić – srebro i Aleksandar Popović – bronzu. Zlato je pripalo i Anđeli Nikolić koja se takmičila u konkurenciji mlađih seniorki, kao i Dimitriju Rupčiću u juniorskoj konkurenciji, dok je Petar Rupčić, u konkurenciji kadeta osvojio bronzanu medalju. Seniorski kata tim – Andrija Stanković, Aleksandar Popović i Žarko Radivojević, izborio je najviše odličje, a zlato je pripalo i kadetsko-juniorskom kata timu u kome su Dimitrije Ristić, Petar Rupčić i Lazar Rajković.

Uspeh na Kupu u Čačku zabeležili su i borci Karate kluba „Niš“ koji su trijumfovali u borbama uzevši takođe osam medalja. Zlato su osvojili Katarina Đorđević, u kategoriji kadetkinja do 47 kilograma, Stefan Stanojević, u kategoriji juniora do 55 kilograma i Anđela Marinković, u kategoriji kadetkinja do 54 kg, dok su ekipno u konkurenciji kadetkinja u borbama, Marinković, Mitrović i Đorđević takođe bile najbolje. Drugo mesto u kategoriji seniorki do 55 kg uzela je Branka Aranđelović, dok su, među kadetima i kadetkinjama, bronze osvojili Luka Spasić i Anastasija Mitrović. Seniorke „Niša“, Stojković, Pešić i Aranđelović, ekipno su u borbama uzele trće mesto.

Osvajači medalja na Kupu uže Srbije nastupiće početkom juna na Kupu Srbije. Prethodno ih, već narednog vikenda, u Čačku očekuje 47. tradicionalni Međunarodni karate turnir „Zlatni pojas“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.