Uspeh niških streličara na takmičenju na Kipru

Proteklog vikenda takmičari Streličarskog kluba Niš boravili su na Kipru gde su učestvovali na 6. Afrodita kupu u organizaciji streličarske federacije Kipra koja ujedno obeležava i svoj 50. jubilej.

 

Na turniru je učestvovalo preko 100 takmičara iz Grčke, Izraela, Italije, Rumunije, Gruzije, Srbije i naravno zemlje domaćina. Niški klub je dao reprezentaciji 3 takmičara koji su kući doneli 3 individualne medalje, jednu ekipnu medalju i jedan državni rekord.

Ognjen Nedeljković koji se takmiči u konkurenciji seniora kompaund lukom je zauzeo drugo mesto u finalnom plasmanu. Ognjen je i u kvalifikacijama bio drugi pa je svojim dobrim gađanjem uspeo da dođe do finala gde je na žalost izgubio od kolege iz Grčke (Dimitrios Konstantinos).

 

 

U konkurenciji juniora u disciplini olimpijski luk nastupili su Mihajlo Stefanović i Marko Vulić. Njih dvojica važe za najperspektivnije streličare naše reprezentacije i svakako nisu razočarali svojim učinkom. Vulić je kvalifikacije završio na drugom mestu dok je Stefanović bio četvrti. Kroz eliminacioni deo Vulić je ostao na svom kvalifikacionom učinku i stigao do finala gde je na žalost takmičar iz Rumunije (Timpou Mario-Denis) bio bolji. Stefanović sa druge strane je stigao do meča za bronzu, koju je i osvojio pobedivši takmičara sa Kipra (Leonida Leonidas).

Pored individualnih uspeha, Vulić je kao najbolje plasirani junior naše zemlje učestvovao u mešovitoj ekipi sa Anjom Brkić iz Beograda, i zajedno su uspeli da osvoje prvo mesto ujedno postavivši i novi državni rekord u ovoj konkurenciji koji sada iznosi 1234 krugova.

“Ovo je zaista veoma lep uspeh naših takmičara i ujedno odličan kraj sezone na otvorenom. Veliki je uspeh kada neki klub da čak trojicu svojih takmičara za nacionalni tim, a mi ne možemo biti nezadovoljni kada uzmemo u obzir da su se sva trojica vratili sa medaljama. Dva srebra, bronza, i ekipno zlato sa državnim rekordom je zaista ogroman uspeh i klub je ponosan učinkom svojih takmičara koji još jednom potvrđuju da su svi njihovi uspesi stečeni i zasluženi velikim radom. Ovo nas obavezuje da u narednom periodu postavimo još više ciljeve i radimo još bolje.”-ističu u SK Niš.

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.