Uspeh niških roleraša u Banjaluci (VIDEO)

Extreme-ov mini karavan, koji ne propušta zanimljive roler spektakle u regionu, odvezao se ovog vikenda i do najvećeg grada Republike Srpske kako bi učestvovao na prvoj „Banjalučkoj rolerijadi“.

Ova ekspedicija je, za roleraše Extreme-a, bila pun pogodak jer su, uz ljubazan doček i gostoprimstvo domaćina iz Škole sporta „Zvjezdica”, savršenu organizaciju događaja i u veoma pozitivnoj atmosferi, još jednom izdominirali na svim roler stazama i poligonima, i u svim takmičarskim kategorijama.

Extreme-ovih petoro takmičara – Lola, Marta, Darija, Mitra i njihov trener Šone, učestvovali su u spidu, slalomu i na poligonu i svako od njih je, u svakoj od pomenutih disciplina, osvojio po medalju. Svako od njih se po tri puta peo na pobedničko postolje, svako od njih je osvojio bar jedno zlato, a u Niš su ukupno doneli čak 15 medalja: 11 zlatnih, 3 srebrne i jednu bronzanu.

Osim Nišlija, u Banjaluci su briljirali i roleraši iz Vranja.Sedmoro takmičara Skijaškog kluba „Besna kobila“ – Mila, Megi, Petra, Stefi, Tadija, Beba i Mia, osvojilo je ukupno 16 medalja: 3 zlatne, 7 srebrnih i 6 bronzanih.

Banjalučka rolerijada je, osim takmičarskog, imala i promotivni i zabavni karakter. Na centralnoj gradskoj ulici, uz roler poligone, bili su montirani i drugi zabavni štandovi za decu. Tako su se, na Trgu Krajine, vozili i automobilčići na daljinsko upravljanje, crtalo, bojilo, plesalo i glumilo. Bilo je prelepo, uzbudljivo i, bez obzira na više od 200 učesnika, sve je proteklo bez bilo kakvih nezgoda.

Bez obzira, međutim, na ostvareni uspeh, prevashodni cilj ove ekspedicije Roler Saveza Srbije bio je druženje sa ljubiteljima roler sporta iz Banjaluke, razmena znanja i iskustava, kao i saveta kako da se unapredi roler sport koji se, iako veoma popularan i koristan za razvoj motorike kod dece, i dalje ne nalazi na zasluženom mestu u zvaničnom sistemu sportova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.