U Nišu osposobljene sudije za utakmice košarke u kolicima (VIDEO)

„Suđenje bez granica“ naziv je projekta koji ima za cilj da se košarkaške sudije osposobe za suđenje na utakmicama košarke u kolicima. Osposobljavanje sudija  za suđenje u košarci u kolicima dokaz je razvoja ovog sporta u regionu.

 

A utakmica je bila priča za sebe, jer su se sastale dve prijateljske ekipe. Dobro je došlo sudijama polaznicima za praktičan rad, ali i košarkašima u kolicima, koji su imali kvalitetnu trening utakmicu.

 


 

 

Nacionalna liga košarke u kolicima se trenutno ne igra, ali Klub košarke u kolicima „Nais“ igra Balkansku ligu. U toj ligi već učestvuju i naše sudije, a ideja je da uskoro budu uključeni i u evropska nadmetanja košarke u kolicima.

 

Kako god, realizacijom projekta „Suđenje bez granica“ svakako će biti nastavljen razvoj košarke u kolicima, kako u gradskoj opštini Palilula, tako i u regionu. Na okupljanju u sali OŠ „Ivo Andrić“ u Nišu, dodeljeni su sertifikati sudijama, ali i zahvalnice svima onima koji su pomogli da se projekat uspešno realizuje, pa i redakciji internet portala specijalizovanog za sport –  „Sport juga“.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.