ping pong

U Nišu osposobljene sudije za utakmice košarke u kolicima (VIDEO)

U Nišu osposobljene sudije za utakmice košarke u kolicima (VIDEO)

„Suđenje bez granica“ naziv je projekta koji ima za cilj da se košarkaške sudije osposobe za suđenje na utakmicama košarke u kolicima. Osposobljavanje sudija  za suđenje u košarci u kolicima dokaz je razvoja ovog sporta u regionu.

 

A utakmica je bila priča za sebe, jer su se sastale dve prijateljske ekipe. Dobro je došlo sudijama polaznicima za praktičan rad, ali i košarkašima u kolicima, koji su imali kvalitetnu trening utakmicu.

 


 

 

Nacionalna liga košarke u kolicima se trenutno ne igra, ali Klub košarke u kolicima „Nais“ igra Balkansku ligu. U toj ligi već učestvuju i naše sudije, a ideja je da uskoro budu uključeni i u evropska nadmetanja košarke u kolicima.

 

Kako god, realizacijom projekta „Suđenje bez granica“ svakako će biti nastavljen razvoj košarke u kolicima, kako u gradskoj opštini Palilula, tako i u regionu. Na okupljanju u sali OŠ „Ivo Andrić“ u Nišu, dodeljeni su sertifikati sudijama, ali i zahvalnice svima onima koji su pomogli da se projekat uspešno realizuje, pa i redakciji internet portala specijalizovanog za sport –  „Sport juga“.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


Povezane vesti

Ivica Tončev o premeštanju Kupa: Ovo je najblaže rečeno sramota

Posle odluke takmičarske komisije da finalni meč Kupa Srbije premesti u Beograd, oglasio se i niški klub. +10 Related posts:

KRK 2020: Sloboda namučila Megu (VIDEO)

Skoro 30 minuta košarkaši užičke Slobode bili su ravnopravni, a nije pogrešno reći i bolji rival u drugom četvrtfinalnom duelu

Novak Radulović donosi još jedan pojas u Niš (VIDEO)

Nišlija Novak Radulović osvojio je još jedan profesionalni pojas u kik-boksu u disciplini K1. On je na profi reviju Super

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.