Tri državna prvaka za juniore i veterane Streličarskog kluba Niš

Proteklog vikenda u Subotici je održano Državno streličarsko prvenstvo u dvorani. Ovo je bilo prvenstvo za mlađe konkurencije i veterane, i nastupilo je 104 takmičara iz klubova širom Srbije. Takmičari Streličarskog kluba Niš su se vratili kući sa 4 medalje, od toga čak 3 zlatne što će reći da je Niš za tri državna prvaka.

 

U konkurenciji juniora olimpijskim lukom takmičili su se Mihajlo Stefanović i Marko Vuletić, i ovim redosledom su i završili kvalifikacioni deo takmičenja. Eliminacije nisu donele nikakva velika iznenađenja i na kraju su se dvojica takmičara SK Niš srela u finalu gde je Mihajlo bio bolji i osvojio zlatnu medalju dok je srebro završilo kod Marka. Trećeplasirani je bio Jovan Špehar iz SK Pančevo.

 

U konkurenciji kadetkinja Nišlijka Danica Nikolić je u kvalifikacijama bila druga, međutim kroz eliminacije je uspela da stigne do finala i pobedi Alisu Goleš iz SK Dif (Beograd), tako da je I Danica osvojila titulu državne prvakinje za 2022.

 

I na kraju, u konkurenciji veterana, Stojanović Dejan je bio za klasu iznad svojih suparnika i na kraju je završio ubedljivo prvi osvojivši titulu državnog prvaka.

 

U niškom klubu ističu da su zadovoljni postignutima, ali da su to rezultati kakve su i očekivali jer rad I kontinuitet na kraju daju i rezultate.

 

Narednog vikenda streličare očekuje i seniorsko prvenstvo gde će ista ova ekipa u još malo proširenom sastavu nastupiti i odmeriti snage sa starijim kolegama. U SK Niš se nadaju dobrim rezultatima i u seniorskim konkurencijama.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.