Svi na sneg – Kopaonik (VIDEO)

Svima koji su ovog vikenda odlučili da se priključe akciji „Svi na sneg“ Saveza za rekreativni sport Niša, i upuste u planinarsko-snežnu avanturu, destinacija je bila Kopaonik.

Grupa podeljena na skijaše i planinare stigla je na odredište oko 10 sati, zatekla prelepo sunčano planinsko jutro i prizore zbog kojih je vredelo poraniti.

Mi smo najpre krenuli sa planinarima među kojima su neki imali manje od 6 godina. Svi smo morali da pobedimo tri duža uspona, duboki sneg kroz koji smo propadali do kolena, smenu sunca, vetra i magle… Ali, bez obzira na napor, bili smo presrećni kada smo se konačno zaustavili nadomak Pančićevog vrha, i na 1976 metara nadmorske visine udahnuli razređen vazduh. Nismo poboli zastavicu ali smo se slikali.

 

I dok je grupa planinara produžila ka Planinarskom domu, mi smo odlučili da se izdvojimo i vidimo šta se dešava na skijalištima. U ski centru Nacionalnog parka Kopaonik postoji ukupno 39 ski-staza. Iako su podeljene na plave, crvene i crne, poznavaoci kažu da sve one spadaju u srednje i lake, tako da su veoma pogodne za slabije skijaše. Postoji i 26 ski puteva kao i nekoliko poligona za početnika.

Cene na Kopu nisu ni približno lepe kao priroda. Iznajmljivanje ski opreme je od 500 do 1000 dinara na dan, a dnevna cena ski-pasa 3000 dinara za odrasle. Takođe, nije na odmet da se hrana i piće ponesu od kuće. Ali uveravamo vas da svaki trenutak na popularnom Kopu vredi malo muke oko pravljenja sendviča.

Sve u svemu, naš izlet sa Savezom za rekreativni sport Niša bio je više nego uspešan.

 

U Savezu za rekreativni sport najavljuju da će akcija „Svi na sneg“ biti održana i narednog vikenda ovoga puta destinacija će biti Babin zub na Staroj planini. Karta po ceni od 600 dinara se može rezervisati u poslovnici „Trans D“, u Bulevaru 12. februar br. 36 (preko puta pomoćne autobuske stanice. Svaki učesnik akcije „Svi na sneg“ je osiguran, a uz vođu puta i rekreatora, prisutan je i lekar. Polasci su u nedelju u 7 sati ujutru, sa parkinga kod Tvrđave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.