Svetosavski bal na vodi – Zaleđeno kraljevstvo (VIDEO)

Nakon nebrojeninih projekcija na velikom platnu i kućnim bioskopima, plesnih i pozorišnih spektaka u svetskim teatrima, i glamuroznih nastupa na ledu, bajkovita Frozen groznica spustila se i na vodu  čairskog bazena. Na opšte oduševljenje niške publike, Zaleđeno kraljevstvo bilo je tema 21. po redu Svetosavskog bala, čiju organizaciju potpisuje Klub za sinhrono i umetničo plivanje “Niš”. Ledena kraljica bila je samo prepoznatljiv motiv oko koga se razvio zaplet dobro uvežbanog bala na vodi čiju je koreografiju osmislila trener Ana Pejčić.

Iako bi se, prema naslovu baleta moglo očekivati da je koreografija rađena prema filmskom zapletu, Ana Pejčič i plivačice iz kluba “Niš” ispričale su drugačiju i originalnu verziju ove priče. Numera Let it go jedina je muzička tema iz Frozena, a osim kraljice zime u ovoj priči pojavljuje se i kraljica proleća. Ta uloga pripala je višestrukoj državnoj prvakinji Jovani Bajkić.

Kraljica proleća ima veliko iskustvo na svetosavskim balovima, ali neke od čak 63 plivačice Kluba za sinhrono i umetničko plivanje “Niš”, koliko ih je nastupilo u Čairu, imale su svoj debitantski nastup.

Osim plivačica u predivnim kostimima čiji je performans ispraćen zanimljivim scenskim efektima, na Svetosavskom balu nastupile su i članice Kluba ritmičke gimnastike “Gracija” iz Niša, koje su takođe pobrale simpatije publike.

Inače, tradicionalni pokrovitelj ove lepe manifestacije je Grad Niš.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.