Švedska pala posle velikog preokreta – Katarina Tomašević zaključala mrežu u drugom delu (VIDEO)

Hala “Čair” još jednom je bila neosvojiva tvrđava za srpske reprezentativne selekcije. Ženska rukometna reprezentacija nakon velikog preokreta savladala je, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo,  izabrani tim Švedske sa 30-23, iako je na poluvremenu gubila sa čak 6 golova razlike. Na semaforu je stajalo 9-15 nakon 30 minuta igre.

Šveđanke su bolje otvorile meč i vrlo brzo stigle do razlike koja nije puno obećavao za reprezentaciju Srbije u nastavku susreta.

Ipak, u drugom poluvremenu rukometašice Srbije zaigrale su onako kako znaju. Katarina Tomašević je branila kao “u transu” (21 odbrana), što je celoj ekipi dalo neophodno samopouzdanje da u odbrani zaigraju još čvršće i da u napadu budu odlučnije i raznovrsnije.

Poseban ton igri davale su Katarina Krpež Šlezak koja je bila neumoljiva u kontrama, ali i sa krilnih pozicija, dok je Dijana Števin namestila “nišanske sprave” upravo kada se utakmica lomila. Krpež je postigla 8, a Števin 5 golova, koliko i Dragana Cvijić koja je bila nezadrživa “na crti”.

U prvom poluvremenu naša selekcija nije na pravi način iskoristila kvalitet pivota koji nesporno posedujemo, a primljeno je i mnogo “jeftinih” golova. Selektor Ljubomir Obradović bio je zadovoljan pobedom i izdanjem svog tima u drugom poluvremenu.

Hala “Čair” nije bila puna, ali je 2.000 navijača itekako bilo bučno kada je bilo najpotrebnije i kad se “lomio” rezultat.

SRBIJA – ŠVEDSKA 30:23 (9:15)

Niš, hala Čair.

Sudije: Mikloš Andorka i Robert Hiker (Mađarska).

Sedmerci: Srbija 3 (3), Švedska 2 (1).

Isključenja: Srbija 2 minuta, Švedska -.

SRBIJA: Tomašević (21 odbrana, 1 sedmerac), Čolić, Radosavljević 3, Krpež-Šlezak 8(3), Lekić 1, Števin 5, Lavko 1, T. Radojević 3, Pop Lazić, D. Radojević, Obradović 4, Nikolić, Stoiljković, Cvijić 5, Stošić, Dmitrović.

ŠVEDSKA: Bundsen (11 odbrana), Iden (1 odbrana), Melegard, Stromberg, Roberts 2, Sand 2, Lundstrom, Gustin 3, Vestberg 3, Val, Lagerkvist, Gulden 4(1), Hagman 5, Jakobsen, Alm 4, Hvenfelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.