Stefan Mitrović: Na meni je da iskoristim ukazanu priliku

Promovisanje mladih igrača i njihova afirmacija, ciljevi su niškog Radničkog u poslednih nekoliko godina. Niški superligaš neretko potpisuje i stipendijske ugovore sa momcima iz svoje škole fudbala. Novo pravilo o bonus igračima, mnogo će značiti mladima, a da li će poboljšati kvalitet igre ili ne, pokazaće vreme. Stav onih ˶koji tek dolaze˝ o ovom prvailu je pozitivan.

 

Ja i moj cimer Petar Ćirković smo za sada ta dvojica „bonus“ igrača u  prvoj postavi. Svakako da sam zadovoljan zbog ovog pravila jer mi ono daje veću šansu da budem prvotimac, a i mislim da je to dobro za razvoj mladih fudbalera u Srbiji. Radnički je postao poznat po promociji mladih. Ovde su stasali Ranđelović i Čumić i ostvarili ozbiljne transfere u inostranstvo. U klubu se ozbiljno radi i mogu da kažem da je to i moj cilj. Da ovde pružam kvalitetne partije, da se pokažem u najboljem svetlu i da i ja kasnije ostvarim zapaženu inostranu karijeru, kaže Stefan Mitrović.

 

Stefan Mitrović  jedan je od dvojice bonus igrača koji se ustalio u startnu postavu Radničkog, imam 18. godina i može da pokrije sve tri pozicije iza klasičnog napadača. U niški tim, iz Kanade, stigao je prošle zime.

 

Mnogo mi je bitno što u Radničkom ispred sebe imam iskusnog napadača kao što je Kojić. On mi puno pomaže u igri i uliva mi samopouzdanje. Za sada redovno dobijam šansu da igram i želim da se zahvalim treneru Radoslavu Bataku i rukovodstvu kluba na velikom poverenju. Na meni je sada da iskoristim ukazanu priliku. Postigao sam jedan gol, smatram da mogu da budem još bolji i nadam se da će tako i biti.

 

CIijevi Radničkog u novoj sezoni jasni su, a Nišlije ne kriju da bi već sada oberučki prihvatili svako mesto koje vodi u kavlifikacije za evropska takmičenja.

 

Ubeđen sam da ćemo uspeti. Konkurencija je jaka. Osim Zvezde i Partizana, tu su Vojvodina TSC, Čukarički i Spartak. Biće teško, liga je dugačka i naporna, ali smatram da ćemo na kraju biti među prva četiri tima na tabeli.

 

Pored dresa Radničkog, Mitrović će uskoro obući i dres  Kanada, gde će zaigrati za mladu reprezentaciju.

 

Selektor je ispratio sve moje mečeve u Radničkom i pozvao me za kvalifikacione mečeve koje će Kanada u decembru igrati u Hondurasu. Nadam se da će to tada sve biti u redu sa ovim virusom i da ću imati
priliku da zaigram za mladu reprezentaciju.

 

Ovaj mladi igrač nada se će zaigrati i za A selekciju ove zemlje.

 

Kanada je na pravom putu što se tiče fudbala i ja se radujem što ću biti deo te priče. A to ću biti samo ako u Radničkom nastavim da pružam dobre partije u kontinuitetu. Tamo je prvi golman Milan Borjan, koji je nekada branio ovde u Radničkom, a sve oči su trenutno uprte u Alfonsa Dejvisa iz Bajerna, verovatno najboljeg levog beka na svetu koji ima samo 20 godina i koji će biti predvodnik te ekipe. Ima tu još nekoliko zanimljivih igrača i pred našom selekcijom je svetla budućnost, zaključuje Mitrović.

 

FOTO: FK RADNIČKI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.