Srebro za Nišliju na prestižnom turniru na Kipru

Mihajlo Stefanović i Miljko Čolović

Prethodnih dana streličarska reprezentacija Srbije učestvovala je na “Afrodita Kupu”, međunarodnom turniru na Kipru. Uz domaćina, na ovom turniru je učestvovalo još 8 zemalja sa ukupno stotinak takmičara u seniorskim, juniorskim, i kadetskim konkurencijama.

 

Na ovom takmičenju u konkurenciji juniora nastupioo je i takmičar SK Niš, Mihajlo Stefanović, a tim Srbije je predvodio niški trener Miljko Čolović.

 

Streličarski savez Srbije ima dugogodišnje prijateljstvo sa kiparskom streličarskom federacijom pa je ovaj turnir postao već tradicionalna destinacija za našu reprezentaciju. Ovo je bilo takmičenje na otvorenom, jer vremenski uslovi na Kipru i dalje dozvoljavaju gađanje van sale.

 

Reprezentacija se vratila sa 4 individualne medalje i jednom ekipnom, a nama svakako najinteresantnija je ona koju je osvojio Mihajlo Stefanović. On je posle trećeg mesta u kvalifikacijama, kroz eliminacije došao do borbe za zlatnu medalju gde ga je čekao takmičar iz Poljske. U meču koji je bio neizvestan do poslednje strele, takmičar iz Poljske je ipak odneo pobedu, pa se Mihajlo okitio srebrnim odličjem.

 

-“Nama je ovo jako značajna medalja jer je ovo bila odlična prilika za sticanje novih iskustava na međunarodnim takmičenjima. Konkurencija nije bila nikako zanemarljiva jer su protivnici bili iz Poljske i Rusije koje važe za veoma jake evropske streličarske sile sa dugogodišnjom tradicijom i školom koja je iznedrila kako evropske tako i olimpijske šampione. Mihajlo se pokazao odlično i jako smo zadovoljni što sa ovakvim rezultatom startuje zimsku sezonu na domaćem terenu”.- ističu u SK “NIŠ”

 

Od ostalih osvajača iz srpskog tima su Jovica Velimirović, koji je osvojio bronzu u seniorima olimpijskim lukom, Milica Petronijević, koja je osvojila bronzu u konkurenciji juniorki kompaund lukom, i Stefan Žikić koji je osvojio srebro u konkurenciji seniora kompaund lukom. Inače, kompaund ekipa Srbije je takođe zauzela drugo mesto u finalnom plasmanu.

 

 

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.