Srbija u Portugal sa +7

Po ko zna koji put Čair je bio taličan srpskim Orlovima. Rukometaši Srbije savladali su Portugal sa 28:21 (14:10) u prvom meču baraža za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj i Danskoj.  

Nakon igre gol za gol, u prvih deset minuta, domaći tim konačno je uspeo da se „rezultatski“ odlepi. Odličnu odbranu, počeo je da prati i napad. Predvođeni raspoloženim Zelenovićem i Marsenićem, domaći prave seriju od 6:0 i dolaze + 7 (11:4).  Sa druge strane gosti su sedam minuta bili bez pogotka. Posle furiozne serije došlo je do pada u igri Srbije. Mešao je karte selektor Obradović, ali nikako nije dolazio do dobitne kombinacije. Portugalci su to iskoristili i mini-serijama do kraja prvog dela došli do -4.

U nastavku meča ništa novo. Srbija je za pet minuta uspela da povrati +6 (17:11), a gosti su bili primorani da jure zaostatak. Mic po mic Portugal je ponovo uspeo da se spusti do -4, a rezultat je u 48. minutu bio 22:18.  Alarm se uključio, te je selektor Ljubomir Obradović uzeo tajm-aut koji je urodio plodom. Ilić, Radivojević i Pešić, uz podršku Cupare na golu, doneli su Srbiji novih + 7 (25:18). Nisu uspeli gosti do kraja da se spuste ispod pet gola zaostatka, dok su igrači u crvenim dresovima minut pre kraja došli do najvećeg vošstva +8 (28:20). Ipak konačan rezultat postavio je Duarte.

Srbiju su do pobede vodili Nemanja Ilić sa šest, te Vujić, Radivojević, Marsenić i Zelenović sa po četiri pogotka. Kod Portugalaca petostruki strelac bio je Portela.

Revanš meč na programu je u četvrtak od 22h.

SRBIJA – PORTUGAL 28:21 (14:10)
Niš, hala Čair;

Gledalaca: 2.500

Sudije: Volodkov/Zotin (Rusija)

SRBIJA: Pušica 2, Potić 1, Vujić 4, Krsmančić 1, Đukić, Verkić 1 sedmerac, Pešić, Radivojević 4, N. Ilić 6 (4), Rnić, V. Ilić 2, Zelenović 4, Sretenović, Marsenić 4, Stevanović, Cupara 12 odbrana.

PORTUGAL: Kintana, Portela 5(3), Duarte 3, Martins, Brankino 2, Souza, Roka 3, Soares, Feraž 2, Kavalkanti 2, Gomez, Baroš 1, Dajves, Magalhes 2, Amador Salina 1, Hernandez Borhes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.