Skijaški snoubord klub Stara planina (VIDEO)

Skijaški snoubord klub Stara planina iz Pirota i tokom letnjeg perioda ima dosta aktivnosti. Rad sa mladima je glavna karakteristika ovog kolektiva. Kako bi sportisti i u vreme kada snega na planinama nema održali formu, uvežbavali i unapređivali tehniku, iz kluba su proširili delatnost i imaju grupu koja vozi rolere, neki rekreativno, dok dosta njih  učestvuje i na takmičenjima.

Roleraši se takmiče na brzinskim trkama, ali i na inlajn slalomima koji imaju dosta sličnosti sa skijanjem, gde se odlično uvežbava tehnika za ovaj zimski sport. Treninzi na rolerima deci dosta znači jer deca mnogo brže savladaju tehniku skijanja u odnosu na onu koja ne voze rolere.

Prijem novih članova u ovaj klub ne predstavlja problem jer je omogućen tokom čitave godine i uvek postoji grupa za početnike. Deca članovi kluba imaju samo reči hvale za sport koji su odabrali.

Skijaški snoubord klub Stara planina postoji već četiri godine i kotira se kao respektabilan kolektiv u domaćim okvirima. Klub ima državnog prvaka u snoubordu, disciplinama slalom i veleslalom. Reč je o Nemanji Pešiću koji je marta ove godine sjajno predstavljao svoj klub na Državnom prvenstvu održanom na Kopaoniku. Brojnost i angažovanost dece na treninzima kluba van zimske sezone uliva nadu da će ovakvih uspeha biti još u budućnosti.

 Opširnije u prilogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.