Sjajan vikend za gimnastičare kluba Soko 2011 iz Pirota (VIDEO)

Pirot je u nedelju 21. juna bio domaćin 1. kola C programa regionalnog prvenstva u ženskoj sportskoj gimnastici, a organizator događaja bio je Gimnastički klub Soko 2011. Takmičenje se održavalo u četiri kategorije – za devojčice do 10, 12 i do 14 godina, kao i u kategoriji omladinki.  Pirotska dvorana Kej ugostila je 105 učesnica iz deset srpskih gradova.  CE program je jedan od tri nivoa takmičenja u gimnastici, radi se o početnom i najmasovnijem nivou.

Pirotski klub je imao 11 takmičarki  na ovoj manifestaciji, a tri su osvojile pojedinačna odličja.

Što se ekipnog plasmana tiče, prvo mesto u konkurenciji pionirki zauzele su devojčice iz Niša, u konkurenciji starijih Pionirki devojčice iz Prokuplja dok su kadetkinje iz Pirota bile najbolje.  Gimnastički klub SOKO 2011 Pirot, osim ekipnog zlata u kadetskoj konkurenciji, sa ovog takmičenja nosi i drugo mesto pionirki, kao i treće mesto starijih pionirki.

Inače, Gimnastički klub Soko 2011  ima takmičare u sva tri nivoa takmičenja, A, B i C i oni, vremenom, postaju sve bolji.

Klub Soko 2011 iz godine u godinu napreduje na svim poljima i gimnastičari rade u sve boljim uslovima i sa savremenim rekvizitima.  2020. biće domaćini školske olimpijade i bez obzira što do tada ima dosta vremena već sada se radi na tome da sve bude na najvišem nivou. Radi se na omasovljenju gimnastike, obezbeđivanju sprava i cilj je da se Piroćanci još jednom pokažu kao pravi domaćini. Naravno, sve je lakše uz podršku gradskih organa.

Gimnastički klub Soko 2011 će u septembru proslaviti šest godina postojanja.  Iz sportske gimnastike deca izlaze jača, motorički spremna da odgovore na bilo koji zadatak u svim sportovima, i sa loptom i bez nje, zato bi svaki grad trebalo da ima klub koji dobro radi sa decom. Za Piroćance problema nema, ljudi okupljeni oko kluba „Soko 2011“ svoj posao radi na najvišem nivou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.