Šesta sezona AKL počinje za vikend

Amaterska košarkaška liga Niša više puta je tokom svog postojanja pokazala koliko je ozbiljna organizacija i koliko pridev amaterski u imenu odudara od profesionalnog pristupa ljudi iz organizacije. Uprkos svim teškoćama koje su zadesile svet u 2020. godini Amaterska liga ulazi u svoju šestu sezonu i počinje u subotu 3. oktobra.

 

Ove sezone ligu čini 16 ekipa, a kao i ranijih godina liga se igra u odličnim uslovima sale Osnovne škole “Ivo Andrić” u Nišu. U niškom kafiću “Hush Hush” održan je žreb lige kome su prisustvovali predstavnici svih ekipa i tom prilikom su do detalja obrađene sve nedoumice oko takmičenja, zaključak je da je sve spremno za početak. Prvi deo lige igra se po jednokružnom bod sistemu, svih 16 klubova će međusobno odigrati po jedan meč. Nakon toga osam prvoplasiranih ide u plej of, dok drugih osam igra “Amateur Cup”. Plej of se igra na dve pobede i završnicu u vidu F4, a “Amateur Cup” se igra po klasičnom kup sistemu, na ispadanje.

 

“Nakon osam meseci pauze nastavlja se AKL. Prošla sezona je prekinuta marta meseca zbog globalne pandemije virusom COVID-19 i nakon nekoliko meseci provedenih u izolaciji i bez sportskih dešavanja svi jedva čekamo novu, šestu sezonu. Prošlu sezonu, koja je bila verovatno i najbolja do sada, završili smo bez šampiona. U novu ulazimo sa očekivanjem da će biti barem podjednako dobra kao prethodna. U prilog tome govore i ekipe koje se nisu mnogo promenile u odnosu na prošlu sezonu i svi su voljni igranja. Najveća novina je učešće ekipe iz Vranja, koje se tako priključilo kao četvrti grad koji pored Niša ima učesnika u takmičenju. To nas raduje, jer time pokazujemo da se naša priča širi i da svake godine idemo po jednu stepenicu više kada je organizacija u pitanju” – istakao je za naš portal predsednik AKL Miloš Jovanović.

 

Želja za druženjem i sportskim nadmetanjem ipak nije ispred najbitnijeg, zdravlja svih učesnika takmičenja.

“Ovogodišnje takmičenje će biti specifično i po tome što će se utakmice prvi put igrati u uslovima koje propisuje Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID – 19 i uz poštovanje svih propisanih mera koje će sve ekipe, igrači i učesnici morati da poštuju. Jedna od tih mera je i da će se utakmice igrati bez prisustva publike. Uz dezinfekciona sredstva, korišćenje zaštitnih maski, merenja temperature, brinućemo o svim učesnicima takmičenja i preduzeti sve što je u našoj moći kako bi se liga odigrala u što bezbednijim uslovima po zdravlje nas i naših igrača, trenera i sudija” – zaključio je Jovanović.

 

Amatersku košarkašku liga Niša ove sezone čini 16 ekipa: Neradnički, Niški medvedi, Old School Wolves, KK Kolibri, AKK Tvrđava, Izmene, Tajchy Thunders, Underdogs, Durlantula, Kraljevi ove igre, Wolves and Dragons, PIO, Trust the Process, Bulevar, NeposlušNi i Brew Crew. Sve utakmice se u sali OŠ “Ivo Andrić” igraju subotom i nedeljom u terminima 12:45, 14:10, 15:35 i 17 časova.

 

PAROVI PRVOG KOLA:
Subota:
12:45 Kraljevi ove igre – Bulevar
14:10 NeposlušNi – Durlantula
15:35 Wolves and Dragons – Izmene
17:00 Underdogs – Neradnički

Nedelja:
12:45 Brew Crew – KK Kolibri
14:10 Old School Wolves – Tajchy Thunders
15:35 Trust the Process – AKK Tvrđava
17:00 PIO – Niški medvedi

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.