Saopštenje Naisa: Šta je cilj vaterpola?

Vaterpolo klub Nais gostovao je u okviru šestog kola Radničkom u Kragujevcu. Utakmica je završena rezultatom 10:10. Nakon svih dešavanja, na pomenutom meču, Vaterpolo klub Nais izdao je zvanično saopštenje.

U saopštenju se navodi da je gostujući tim, zajedno sa trenerima i članovima Uprave bio izložen nezapamćenom tereoru od strane nekolicine razularenih domaćih navijača. Dodaje se još da su istom šikaniranju i ponižavanju bile izlođene i sudije. Takođe se navodi da su organizatori ostali nemi na dešavanja na bazenu i nisu se trudili ni da pokušaju da vređanje spreče.

Iz Naisa navode da sudije i delegat nisu iskoristili svoje pravo i obavezu da prekinu utakmicu. Kako kažu : ˶Delegat je polemisao sa gledaocima, a sudije su se pravile da ne čuju lavinu pogrdnih reči upućenih na njihov račun˝.

Delegacija niškog tima je u srcu Šumadije vređana na najprimitivniji način : ˶Odjednom smo postali Šiptari i Bugari, gde su i nama i sudijama bez stida i pardona pominjane i majke i žene i sestre i deca˝.

Međutim, Nišlije nisu nezdovoljne samo organizacijom i ponašanjem navijča, nego i situacijom u bazenu. Kako se navodi po povratku u Niš su čak trojica igrača završila u Urgentnom centru (polomljeni nos, povreda rebara i veliki hematom na glavi). Da apsurd bude još veći niški tim je meč završio sa dva crvena kartona. Posle svega u Naisu se pitaju da li su trebalii da napuste bazen, ne bi li sprečili da dođe ozbiljnijih povreda.

Ipak, najviše izgleda boli reakcija zvaničnih lica Saveza, za koje kažu da ih donekle razumeju

˶Zbog ogromnog pritiska (javnih pretnji, ucena i uvreda) i nisu bili u stanju da na adekvatan način vode red o svemu što se dešavalo na bazenu, ali šta ih je sprečilo da prekinu utakmicu i sačuvaju svoje dostovanstvo i dostojanstvo sudijske organizacije. Mi nećemo suditi o materijalnoj povredi pravila igre, to prepuštamo onima koji su za to određeni unutar vaterpolo organizacije, ali ćemo suditi o povredi zdravog razuma, dostovanstva i časti nakon svega što se dešavalo na ovoj ružnoj predstavi. Napominjemo da ovo nije prvi slučaj da se u Kragujevcu na ovakav način postupa sa gostujućim ekipma ali očigledno da je javna tajna postalo šta se dešava u Kragujevcu i način na koji se dočekuju i ispraćaju gostujuće ekipe˝.

Iz niškog kluba navode da KVK Radnički, koji je u vlasništvu grada, treba da se izvni sugrađanima, koji osećaju stid i sramotu zbog ponašanja male grupe huligana. Dodaje se da ista grupa ima podršku određene strukture ljudi iz kluba, jer da nije tako isti bi bili udaljeni.

Na kraju se navodi da će Nais uvek bili dobar i uzoran domaćin, koji dostovanstveno prihvata, poraze uz četstike protivniku, i časno se raduje svojim uspesima.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.