Rukometni klub Železničar otkazao učešće u EHF kupu

Rukometni klub Železničara odustao je od učešća u evropskim takmičenjima zbog aktuelne – nepovoljne epidemiolške situacije. U zvaničnom saopštenju niški klub navodi još da nema odgovarajuću halu za evropske mečeve pošto je Čair pretvoren u privremenu kovid bolnicu.

 

Iz Železničara ističu da su bili preponosni što će Srbiju i grad Niš predstavljati u Evropi,  jer je to privilegija koja se zaslužuje na terenu. Ipak razloga za odustajanje bilo je više, korona virus, očuvanje zdravlja ekipe, ali i nedostatak hale.

 

Adaptiranjem hale Čair u privremenu Kovid bolnicu, ostali smo bez jedine dvorane koja ispunjava uslove za odigravanje međunarodnih utakmica, samim tim i bez mogućnosti da igramo na domaćem terenu najmanje u dve runde takmičenja, što u priličnoj meri oduzima smisao nadmetanju i stavlja nas u neravnopravan položaj u odnosu na rivale, navodi se u saopštenju.

 

Iz Železničara podvlače da gube bez obzira na to kakvu god odluku da donesu.

 

Teška srca doneli smo onu koja nije u duhu sporta i tradicije našeg kluba, ali jeste racionalna u kontekstu aktuelne katastrofalne epidelmiološke situacije, čak 11 otkazanih (do ovog momenta) od 19 predviđenih okršaja drugog kola EHF kupa i neizvesnosti koja lebdi nad sudbinom brojnih sportskih takmičenja na našem kontinentu – da odustanemo od predstojećeg dvomeča sa ekipom Sport Toto iz Ankare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.