Ratnici ugostili poznatog srpskog trenera (VIDEO)

Ratnici su mladi niški košarkaški kolektiv koji od samog osnivanja pokušava da ovaj popularni sport pomeri sa mrtve tačke u gradu i regionu. Prvi tim je član istočne grupe Prve muške regionalne lige i nalazi se u gornjem delu tabele. Najvećim delom je sastavljen od košarkaša iz sopstvenog pogona kojima je dodato par igrača sa bogatim košarkaškim iskustvom iz najjačih domaćih takmičenja.

Poseban akcenat u Ratnicima polaže se na mlađe kategorije. Klub dosta radi na animiranju dece kako bi pre svega zavolela košarku, a nakon toga veliki broj trenera pokušava da ih stručnim radom usavrši i pomogne im da ostvare svoje sportske ambicije.

Ratnici na dnevnom nivou ulažu napore kako bi unapredili rad u mlađim kategorijama. Poslednja od akcija je dovođenje prekaljenog srpskog stručnjaka Petra Rodića kao gosta kluba, da provede nekoliko dana uz košarkaše i trenere i pokuša da koliko može pomogne ovom ambicioznom kolektivu.

Petar Rodić je jedno od zvučnih trenerskih imena u našoj zemlji, čovek vezan za uspešan razvoj mnogih klubova, ali i ogromnog broja igrača. Javnost ga najviše poznaje po radu u velikanima srpske košarke poput Partizana i Hemofarma, ali je postavljao sistem u brojnim timovima, počevši od Dunava iz njegovog rodnog mesta, Starih Banovaca, pa preko Užica, Radničkog, Klika, Leotara. U inostranstvu je radio u Himiku iz Ukrajine, a kruna karijere mu je zlatna medalja sa kadaetskom reprezentacijom Jugoslavije na Evropskom prvenstvu u Sloveniji 1999. godine.

Jugoistočna Srbija je u velikim problemima sa kvalitetom košarke, a Niš kao najveći grad nije svetao primer za region.

Rodić je zadovoljan onim što je video kada je posetio Ratnike i misli da se oni razvijaju u dobrom pravcu, da će ako nastave da ulažu u sebe i podižu kvalitet rad možda baš oni napraviti iskorak u kvalitetu košarke u ovom delu države.

Mladi košarkaši su prioritet za Ratnike, ulaganje u njih je prioritet kluba.

Seniorski tim Ratnika je ove sezone dobro započeo takmičenje u Prvoj regionalnoj ligi.

Iza svakog velikog uspeha u istoriji naše košarke krio se stručni rad, kako trenera koji su direktno uz ekipu, tako i onih koji su svojim savetima pomagali baš tim trenerima i ljudima iz kluba. Ratnici su u Petru Rodiću našli čoveka sa bogatim iskustvom i znanjem i u njega imaju poverenje, a stvaranje ozbiljnog kluba je proces i zahteva određeno vreme. Ratnici su napravili još jedan korak ka tom cilju.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.