Raskošno jesenje izdanje popularne manifestacije “Stop! svi na sport” (VIDEO)

Manifestacija “Stop! svi na sport” po šesti put, okupila je veliki broj osnovaca kako bi promovisala zdrave stilove života, sportsko ponašanje, toleranciju i bezbednost.

Deca su bila aktivna, ponešto su naučila o bezbednosti u saobraćaju, a na najbolji mogući način promovisan je Sportsko-rekreativni kompleks “Rovče”, jer su, ovoga puta, dobro poznati poligoni bili postavljeni na obnovljenim terenima u rovovima niške tvrđave.

Popularna akcija u svom ovojesenjem izdanju bila je, u saradnji sa Nišavskim upravnim okrugom i Školskom upravom u Nišu, proširena na škole iz čitavog Nišavskog okruga. Đaci četvrtih razreda iz Merošine, Svrljiga, Aleksinca i Niša odmerili su snage sa vršnjacima u orijentiringu, sreličarstvu, atletici, odbojci, gimnastici i tekvondou, kao i u rešavanju slagalice sa motivima akcije, a potrebno je bilo i rešiti igru memorije. Sudeći po reakcijama, akcija je pun pogodak.

Nagrade za mališane koji su pokazali najbolje rezultate, zaista su bile vredne. Po završetku kvalifikacija u kojima je nastupilo tridesetak timova, deset najboljih ekipa, odnosno 10 najboljih škola nadmetalo se u, dva dana kasnije organizovanom finalu. Nakon velike borbe treće mesto i sportsku opremu osvojila je Osnovna škola “Jastrebački partizani” iz Merošine, drugari iz Osnovne škole “Milan Rakić” iz Medoševca bili su drugi, a pored pehara i medalja osvojili su vredne nagrade. Ovogodišnji pobednik akcije “Stop! Svi na sport” je ekipa Osnovne škole “Stefan Nemanja” iz Niša, čiji su takmičari, pored zvanja šampiona, kućama poneli ili bolje reći povezli – bicikle.

Ovogodišnja akcija “Stop! Svi na sport”, koju organizuju Sportski savez Niša i Policisjka uprava u Nišu pod patronatom Grada, odnosno Gradske uprave i Sekretarijata za omladinu i sport, opravdala je očekivanja. Organizatorima, uz zadovoljstvo zbog dobro odrađenog posla,  ostaje u amanet da još bolje pripreme prolećnu varijantu ovog popularnog dečjeg sportskog spektakla. U nagoveštaju je još više zanimljivih poligona i još više učesnika – osnovaca, četvrtaka iz Niša i regiona.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.