Radnički zna recept za pobedu protiv Vojvodine

 

 

Fudbaleri Radničkog dočekaće u derbi susretu 27. kola  Superlige ekipu Vojvodine. Radnički je došao u situaciju da sam odlučuje o svojoj sudbini, igrači su spremni i shvataju o kakvoj se utakmici radi, kaže trener Radoslav Batak.


Niški igrači razbili su maler u prošlom kolu i na svom Čairu upisali prvu prolećnu pobedu. Ukoliko pristup narednoj utakmci protiv Vojvodine bude isti, trener Radničkog ne sumnja u pozitivan rezulatat. Batak ističe da je ekipa iz Novog Sada kvalitetna i dobro vođena, te očekuje interesantan i težak duel.

 

Dve ekipe sa istim brojem bodova. Oni su bili u prednosti na početku drugog dela, od šest, sedam bodova. Sada smo došli u situaciju da odlučujemo o daljim koracima i sudbini u drugom delu prvenstva. Igrači su spremni i motivisani, shvataju o kakvoj je utakmici reč i mislim da ukoliko budemo imali pristup i prilaz kao u poslednje dve utakmice, a ne vidim zašto ne bi imali, možemo do pozitivnog rezultata, kaže Batak.

 

Prvi meč u Novom Sadu koji je odigran početkom oktobra završen je rezultatom 1:1. Bilo je zanimljivo na terenu, ali i nakon meča, kada je na konferenciji došlo do verbalnog duela između šefova štručnih štabova.  Niška ekipa, sada je, po mišljenju Bataka, spremnija nego jesenas.

 

Meni je bilo zanimljivo što smo sa igrčem manje vodili sa 1:0. Na kraju smo primili gol sa igračem manje, ali i sa jedinim koji je ležao na terenu. Bili smo dosta oslabljeni. Nadam se da ćemo ovu utakmicu iskoristiti na pravi način. Sada smo spremniji i znamo šta nas očekuje uz to  igramo pred svojom publikom. Ekipa sada izgleda drugačije i nadam se da ćemo iskoristiti sve prednosti.

 

U niškoj ekipi neće biti Nikole Vujadinovića koji je povređen i Stefana Mitrovića, koji je danas produžio ugovor sa Radničkima, ali neće nastupiti jer ima parne žute kartone.Utakmica na Čairu zakazana je za subotu 12. mart od 17 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.