Prvi “Basket iz bloka” u Babušnici završen u sjajnoj atmosferi (VIDEO)

 

Sportski događaji su neretko idealna prilika da ljudi pokažu spremnost da pomognu onima kojima je pomoć potrebna. Jedan takav održan je proteklog vikenda u Babušnici, gde je Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” priredila turnir u basketu “tri na tri”.

 

U humanitarne svrhe otišao je sav novac od kotizacija, kao i sredstva prikupljena u kutijama postavljenim oko terena tokom trajanja ovog događaja.

 

Na turniru je učestvovalo 11 ekipa, a osim iz Babušnice, takmičari su došli još iz Pirota i Niša. Kao po običaju, svaki sportski događaj u Babušnici izvede na tribine veliki broj gledalaca. Atrakcija među basketašima je bila ekipa iz Babušnice sastavljena od igrača koji tek kreću u peti razred osnovne škole. Iako veoma mladi, pokazali su zrelost, bili su svesni da će njihova uplata pomoći nekim ljudima. Iskoristili su priliku i na kraju osvojili treće mesto protiv fizički dominantnijih protivnika koji su znali da cene gest mališana iz ekipe “And one”.

 


Na turniru je viđeno dosta interesantnih utakmica, a pobednik je ekipa “Z Mobile Babuja” koja je  u finalu savladala ekipu “Spleš”. Za tri prvoplasirane ekipe nije bilo novčanih nagrada, ali su dobili medalje i pehare koje će ih podsećati na ovo lepo druženje sa humanim karakterom.

 

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” od 2006. godine prikupila je preko 6,6 miliona evra i pomogla 2.700 porodica koje žive širom Balkana. Kroz ideju “Trojka iz bloka” do sada je od 2012. godine organizovano više od 1000 različitih turnira u gradovima širom sveta – na čak tri kontinenta.

 

“Trojka iz bloka”  je do sada uz pomoć više od 40.000 takmičara prikupila preko 970.000 evra od čega je izgrađeno i renovirano 30 kupatila, 26 kuća, jedno porodilište i jedna zdravstvena ambulanta.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.