Prva meč lopta rukometaša u Čairu (VIDEO)

Dve utakmice ostale su do kraja kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo, koje će narednog januara biti održano u Hrvatskoj. Rukometašima Srbije potrebna je jedna pobeda, a naši momci prvu meč loptu imaće u sredu, kada će na domćem terenu ugostiti Poljsku.

“Mi smo osam meseci krvarili da bi došli do ove situacije u kojoj se nalazimo danas. Počeli smo kvalifikacije kao autsajderi, a sada smo došli u poziciju da odlučujemo sami o svojoj sudbini. Okupili smo se ranije nego obično, ali smo se opet sreli sa nizom opravdanih otkaza, povredama. Tako da smo pripreme opet sveli na par treninga u kompletnom sastavu. Sezona je dugo trajala i mnogi igrači su istrošeni i skupljaju poslednji atom snage ne bi završili ovu priču na najbolji mogući način. Protivnik je izuuzetno ozbiljan za nas. Imamo jedno iskustvo iz drugog kola sa Belorusijom i nećemo dozvoliti da se ponovi. Naše je da se mobilišemo potpuno i da sve podredimo utakmici. Učinićemo sve, neophodno je da damo 100 % na terenu ne bi li se plasirali na veliko takmičenje“ , ističe selektor Jovica Cvetković i dodaje da, pred duel sa Poljskom, igrači Srbije imaju samo jedan cilj, a to je pobeda.

U poslednjem nastupu u Nišu naši igrači su poraženi od Belorusije. Susret sa Poljskom igrač Petar Nenadić ne vidi kao priliku da se reprezentacija niškoj publici iskupi za taj poraz.

«Prošlo je dosta vremena i nemamo za šta da se iskupljujemo. Mi smo se iskupli pobedom protiv Rumuna. Znamo šta je bilo ovde , svesni smo da svako svakoga može da pobedi. Poučeni smo greškom, lošim danom ili partijom protiv Belorusa nećemo dozvoliti da se to ponovi. Bitno je da smo mi spremni, koncentrisani i da smo svesni važnosti utakmice. Čair je naša kuća, znamo kakva je atmosfera i da ćemo imati vetar u leđa. Poljska je u tranziciji sa novim selektorom i novim igračima, koji će doći sigurno motivisani. Međutim na nama je da pobedimo, kako znamo i umemo i da rešimo pitanje odlaska u Hrvatsku. Imamo par povređenih igrača. Moj apel igračima koji će da izađu na teren i možda morati da zamene Šeleta i Iliju je da budu svesni odgovornosti. Oni će imati odgovornost i prema nama , i prema sebi, nemaju čega da se plaše, ovo je naša kuća i ovde očekujemo pobedu », ističe Nenadić.

Srbija je u prvom kolu kvalifikacija savladala Poljsku u Gdanjsku rezultatom 37:32.

 

autor: Kristina Krstić

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.