Prva ITF titula za nišku teniserku

Lola Radivojević iz Niša, na upravo završenom međunarodnom teniskom turniru za juniore i juniorke do 18 godina, osvojila je titulu najbolje teniserke.

Teniserka TAŽ-a je, u pojedinačnoj konkurenciji, na SERBIA JUNIOR TOUR/Niš OPEN 2019 koji se igrao na terenima Teniske akademije Živković od 28. aprila do 5. maja, u finalu bila bolja od tri godina starije bugarske teniserke Ralice Aleksandove i savladala je sa 2:1 (1:6, 6:4, 6:3). Atraktivan meč finalistkinja, koji je imao i prekid zbog kiše, trajao je više od tri sata.

„Puno emocija tokom finala, ali želela sam ovu titulu i igrala hrabro ceo turnir. Čestitam protivnici, čestitam svima na uspešnom turniru, a ja nastavljam dalje i već narednih dana me očekuje start na drugom ITF turniru u Skoplju. Hvala mom timu, ostvarili smo cilj.“ – istakla je Lola Radivojević na ceremoniji dodele pehara za koji se borilo oko 250 tenisera i teniserki iz gotovo 30 zemalja.

Titulu najboljeg tenisera poneo je Aleksander Orlikovski iz Poljske koji je u finalnom meču pobedio srpskog igrača Milan Macura, rezultatom 2:0 (7:6, 6:3).

U konkurenciji dublova najbolji muški parbio je Marcel Kamrowski/Filip Pieczonka iz Poljske. Njih dvojica su sa 2:1 savladali Luku Jovanovića (Srbija) i Mili Poljičeka (Hrvatska). Najbolji dubl u konkurenciji teniserki je par Luka Janosi (Mađarska) i Bente Spee (Holandija). One su nadigrale holandski par Kiki Rijk/Amalia Stuger sa 2:0. Lola Radivojević je u paru sa Anastasijom Gurevom iz Rusije stigla do polufinala.

Tokom vikenda se, na terenima Teniske akademije Živković, igralo i Otvoreno prvenstvo Niša u konkurenciji do 18 godina, a zapažene rezultate su postigle Maša Mitić (drugo mesto) i Luna Urso (treće mesto), navodi se u saopštenju Teniske akademije Živković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.