Prosvetari se družili i nadmetali (VIDEO)

Udruženje pedagoga fizičke kulture još jednom je za sve radnike u prosveti u Nišu organizovalo sportske susrete. Osnovna škola „Sveti Sava“ minulog vikenda bila je poprište nadmetanja sportista i rekreativaca u nekoliko sportskih disciplina.

Iako se većina vodila olimpijskim geslom „važno je učestvovati“, itekako je bilo važno reprezentovati svoj tim i svoju školu na najbolji mogući način.

Ni ovoga puta nije oboren rekord nastavnika elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ Jovana Ničkovića koji je pre par godina u brzom šutiranju trojki postigao 9 pogodaka iz 9 pokušaja. Rekord, razume se, ne može ni da bude oboren. Sa druge strane ono što može da se uradi jeste da se uloži napor da se uslovi za školski, pa i rekreativni sport poboljšaju. Osnovna škola „Sveti Sava“ još jednom je širom otvorila vrata kolegama, ali je neophodno da i Grad, kroz investiciono održavanje ili kapitalno ulaganje, svejedno, ovu školsku salu otrgne od zuba vremena. Parket je odavno dotrajao, osvetljenje je takvo da se „čkilji“ dok se šutiraju trojke…Apel nadležnima, da naredne igre, prosvetari dočekaju u novom ruhu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.