“Projektil” Anđele Šarac spasio bodove Mašincu (VIDEO)

Na zatvaranju prvog dela sezone, na stadionu na Delijskom Visu, Mašinac i Zemun odigrali su izuzetno uzbudljiv meč, a slavio je domaćin rezultatom 3:2(2:0).

Posle lepe šanse u kojoj se našla Jovana Vasiljković u 7. minutu, Nišlijke su povele već u minut kasnije, kada je posle udarca kapitena, Milice Stanković, sa nekih 20 metara, iskosa sa leve strane, golman gostiju Andrea Šipetić loše intervenisala.

Da gošće iz Zemuna nisu došle u Niš samo da se brane videlo se već dva minuta kasnije  kada posle gužve u šesnaestercu Mašinca Mina Čavić iz noposredne blizine pogađa prečku.

Da su najopasnije iz prekida fudbalerke Zemun pokazale su i u 21. minutu kad posle kornera Belovan glavom šalje loptu pored stative.

Kazna je stigla pet minuta kasnije opet preko kapitena Milice Stanković. Na izvanredan pas Andrijane Pejčić, ona je utrčala po desnom krilu u šesnaesterac Zemun i preciznim udarcem u dalji ugao matirala nemoćnu Andreu Šipetić.

U nastavku prvog dela igre beležimo još jedan pokušaj gošći glavom posle kornera i dve sjajne prilike za Mašinac. Prvu kada je posle udarca Aleksandre Zlatanović sjajno intervenisala golmanka Zemuna, a onda i neverovatan promašaj Tamare Nikolić kada je sa par metara udaljenosti prebacila čitav gol.

U drugo poluvreme gošće ulaze žustrije i borbenije, dok su se domaće igračice povukle misleći da su posao već završile. Slika na terenu se značajno promenila već u 54. minutu kada posle udarca Mine Čavić sa više od 20 metara iskosa sa desne strane, golman Nišlijki Vanja Stanković loše interveniše i gošće smanjuju na 2:1.

Ovaj pogodak gošćama je dodatno ulio samopouzdanje, a u domaću ekipu uneo paniku što igračice Zemuna koriste i u 75. minutu preko Nine Čavić stižu do izjednačenja.

I kada se činilo da Mašinac više nema rešenja i da će prokockati, već unapred upisane bodove, na scenu je stupila Anđela Šarac. Ona je sjajno izvela slobodan udarac sa nekih 35 metara udaljenosti od gola Zemuna i loptu od stative smestila iz leđa gostujućeg golmana. 3:2 i velika radost domaćih igračica zbog važne pobede u poslednjem kolu jesenje polusezone.

U Mašincu najavljuju da neće prekidati sa treningom ni za vreme pauze ne bi li što spreminje dočekali nastavak šampionata.

Mašinac je prvi deo šampionata završio na trećem mestu, a nastavak prvenstva sledi posle 3 meseca pauze, krajem februara 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.