Prof. dr Milovan Bratić u izvršnom odboru Olimpijskog komiteta

 

Na Izbornoj skupštini Olimpijskog komiteta Srbije izabrani su predsednik i članovi izvršnog i nadzornog odbora.

 

Aklamacijom, kao jedinog kandidata delegati su izabrali da i naerdne četiri godine komitetom upravlja proslavljeni košarkaški trener, Božidar Maljković. Maljkovićeva kandidatura dobila je podršku čak 34 nacionalnih granskih saveza olimpijskih sportova.

 

Nakon reizbora na mesto predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković je izjavio da je velika podrška koju je dobio potvrda dobrog rada institucije kojom je rukovodio i veliki motiv za još bolje rezultate u narednom olimpijskom ciklusu.

“Na početku prvog mandata rekao sam da izbor za predsednika Olimpijskog komiteta Srbije za mene predstavlja veliku čast i krunu moje karijere u sportu. I danas, kada sam uz veliku podršku po drugi put izabran na jednu od najodgovornijih funkcija u srpskom sportu, osećam istu motivaciju kao i pre tri i po godine. Okružen sam pravim saradnicima i imam privilegiju da i naredne četiri godine predvodim sjajnu grupu ljudi. Kao i do sada, želim da budemo na usluzi svim sportistima i njihovim savezima, da im pomažemo i budemo servis koji omogućava da postižu što bolje rezultate. Nastavljamo sa ozbiljnim radom i maksimalna priprema za Olimpijske igre u Tokiju je prioritet“, rekao je Maljković.

 

Na skupštini su izabrani novi članovi Izvršnog odbora. Ukupno je bilo 12 kandidata, a njih 10 izabrano je tajnim glasanjem delegata u Skupštini.  Među njima je dekan miškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Prof. dr Milovan Bratić, koji je kandidovan sa mesta predsednika UO Džudo saveza Srbije.

 

Pored njega novi članovi IO Olimpijskog komiteta Srbije u naredne četiri godine biće: Veselin Jevrosimović, predsednik Srpskog atletskog saveza, Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Mirko Nišović, predsednik Kajakaškog saveza Srbije, Viktor Jelenić, predsednik Vaterpolo saveza Srbije, Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Marija Desivojević Cvetković, predsednica Srpske triatlon unije, Nenad Petković, generalni sekretar Streljačkog saveza Srbije, Iva Popović, predsednica Saveza za sinhrono plivanje Srbije i Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije.

 

U skladu sa ovlašćenjima datim statutom Olimpijskog komiteta Srbije, predsednik OKS je predložio tri kandidata za članove Izvršnog odbora koje su delegati izglasali, a to su Žarko Zečević, Ivana Mastilović Jasnić I Danilo Cicmil.

 

Tajnim glasanjem delegata skupštine izabrani su i članovi Nadzornog odbora, a to telo u narednom mandatu činiće prof. dr Veroljub Dugalić iz Kajakaškog savez Srbije, Aleksandar Matković iz Stonoteniskog saveza Srbije i Dušan Vulević iz Srpskog atletskog saveza.

 

Na predlog predsednika OKS, delegati Skupštine OKS su jednoglasno izabrali Đorđa Višackog na mestu generalnog sekretara i za naredni olimpijski ciklus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.