Pregršt medalja za tekvodoiste Naisusa

Klub borilačkih sportova „Naisus“ je nakon Prvenstva Srbije za pionire i juniore 2024, u organizaciji Sportkog saveza Niša, učestvovao na Tehničkoj ligi Grada Niša, a dan kasnije i na Otvorenom prvenstvu Imperium. Tom prilikom takmičari KBS Naisus-a osvojili su čak 64 odličja – 27 zlatnih, 18 srebrnih i 19 bronzanih.

Nakon uspeha na državnom prvenstvu za pionire i juniore, usledila je tradicionalna Tehnička liga Grada Niša. Takmičenje je organizovano 08. juna na sportskom terenu u dvorištu OŠ „Dušan Radović“.

KBS Naisus tradicionalno učestvuje na Tehničkoj ligi. Time omogućava najmlađima da iskuse na svojoj koži osećaj takmičenja. Bilans odličja ovog puta bio je 26 zlatnih, 18 srebrnih i 19 bronzanih.

Ponovo je bilo u planu da još nekolicina takmičara nastupi. Ali kako zdravstveni bilten, tako i obaveze u školi, nisu dozvolile masovniju ekipu. Nadamo se da će čelnicima i ovi rezultati biti dokaz našeg uspešnog rada, koji će direktno zavisiti od pomoći Grada ili Opštine. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a, Milan Anđelković.

Samo dan kasnije Lena Veljković uzima učešće na Otvorenom prvenstu Imperium. Tom prilikom nastavlja ovogodišnji zlatni niz. Bez ikakvih problema ostavlja svoje konkurentkinje iza sebe i ponovo se kiti zlatnim odličjem.

Ove godine sam više nego zadovoljna svojim rezultatom. Na kom god takmičenju da sam učestvovala, uspela sam da izvojevam pobedu i osvojim zlatnu medalju. To je i ovog puta bio slučaj. Još mi je draže što sam za Klub uspela da osvojim pehar za 3.mesto u ekipnom plasmanu A klase. – rekla je aktuelna prvakinja Srbije – Lena Veljković.

Osvrt na takmičenje i uspeh, napravio je i glavni trener.

Kako se privršava takmičarska polusezona kraju i tenzije opadaju. Naši mladi i najmlađi takmičari su imali prilike da se okušaju u više različitih tehničkih disiplina. Nekima je ovo bio prvi susret sa bilo kojim takmičenjem u životu a vratili se kući sa medaljama. Većina njih i sa nekoliko odličja na grudima. Time su pokazali prisutnima, a i sami uvideli, da tekvondo poseduje širok dijapazon. Imajući u vidu njihove godine i iskustvo, više sam nego zadovoljan učinkom. U planu je da se na jesen održi i 2.kolo Lige, a nadam se da će tada uzeti učešće i veći broj klubova jer se ovog puta odazvao samo TK Ares, pored našeg. – rekao je glavni trener KBS Naisus-a, Nebojša Anđelković.

KBS Naisus privršava takmičarski period. U planu je trening reprezentacije (21.jun – Beograd), koji će biti nastavljen u Novom Sadu (22.-23.jun). Ovi treninzi će biti finiširanje jer se 29. i 30.juna ide za Beč na Otvoreno prvenstvo Austrije. Ovo predstavlja pripremu i proveru za Svetsko prvenstvo u Hong Kongu (30.novembra – 04.decembra).

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.