Pirot bolji od Zaječara u “sportskom izazovu” (VIDEO)

U „sportskom izazovu“ koji je uspeo da okupi tačno 3620 učesnika – profesionalnih sportista i rekreativaca, Pirot je, kao jedan od gradova domaćina, ali i kao grad sporta, zablistao u punom sportskom sjaju. Osim što se pokazao kao dobar organizator ovako složenog i masovnog događaja, uspeo je da, na ovom nesvakidašnjem čelendžu, pobedi protivničkog učesnika – grad Zaječar.

Interesovanje za događaj koji se već četvrti put organizuje, zaista je bilo impresivno.Prostranu pirotsku halu „Kej“,zgusnuti na parketu, ispunili do poslednjeg mesta mali i veliki takmičari iz najrazličitijih sportskih disciplina. Takmičenje je podrazumevalo uključivanje u bilo koji sport, igru ili fizičku aktivnost na po 15 minuta, a svi učesnici koji su uspeli bar toliko da odvežbaju dobijali su jedinstveno dizajniranu nalepnicu sa brojem, koja automatski donosi jedan poen gradu.

Manifestacija „Sportski izazov“, deo je projekta Olimpijskog komiteta Srbije i ima za cilj promociju sporta i zdravih stilova života. Tu poruku je, okupljenim takmičarima i navijačima u pirotskoj Hali Kej uputio i predsedik Olimpijskog komiteta Božidar Maljković.

Otvaranju „Sportskog izazova“ prisustvovao je i proslavljeni košarkaški trener Svetislav Kari Pešić.

Kapiten Piroćancima u čelendžu bio je Milenko Zorić, olimpijski vicešampion i prvak države u kajaku.

I zaista, ispostavilo se da je u Pirotu vežbalo 6,25 a u Zaječaru 5,02 posto građana, te je Pirot pobednik ovog sportskog izazova. Zaječar će protivniku koji je bio bolji ukazati čast tako što će se pirotska zastavu zavijoriti ispred zaječarske skupštine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.