Peti memorijalni turnir “Moca Stojanović” u nedelju u Nišu

Košarkaški klub Niš nastavlja lepu tradiciju sećanja na svog bivšeg trenera i istaknutog košarkaškog radnika Momu Stojanovića Mocu koji je preminuo 2015. godine.

 

U nedelju 20. septembra u sali niške Osnovne škole “Dušan Radović” u Duvaništu održaće se peti memorijalni turnir “Moca Stojanović”. Problemi izazvani korona virusom uticali su na organizacije svih sportskih događaja u našoj državi, ali su u KK Nišu bili odlučni i istrajni u nameri da održe sećanje na svog trenera mlađih kategorija.

 

Prethodnih godina organizovani su turniri u pionirskoj kategoriji za dečake, upravo onoj sa kojima je Stojanović najviše radio. Ali, njegov košarkaški rad obeležilo je i treniranje u ženskoj kategoriji kojoj će ovaj peti memorijal biti posvećen. Učesnici turnira su niški Student i ekipa Gimnazijalac iz Pirota.

 

U prvoj utakmici u sali OŠ “Dušan Radović” od 12 časova snage će odmeriti drugi timovi Piroćanki i Nišlijki, dok će od 14 časova meč odigrati prvotimke Studenta i Gimnazijalca.

 

Moma Stojanović – Moca je prošao sve igračke kategorije originalnog Košarkaškog kluba Ergonom, odigrao jednu seniorsku sezonu i nakon nje se posvetio trenerskom poslu. U Ergonomu je radio kao trener juniora i seniora, a nakon toga je trenirao i sve mlađe selekcije, kao i seniorsku ekipu Studenta. Od 1996. je trener mlađih kategorija KK Niša, a od 2011. i član stručnog štaba seniorske ekipe.

 

Pored bavljenja trenerskim poslom Stojanović je bio i savezni sudija. Dugo godina je radio kao tehnički sekretar nekadašnjeg Okružnog košarkaškog saveza (OKS), kao i sekretar sudijske komisije OKS.

 

Bio je košarkaški entuzijasta u pravom smislu reči, a KK Niš je pokretanjem memorijalnog turnira uradio pravi potez u cilju čuvanja pravih vrednosti, kakvih sve više nedostaje srpskoj košarci.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.