Peđa Krstin do utešnog poena za Srbiju (VIDEO)

Reprezentacija Srbije poražena je od Sjednijenih država u 1. kolu Dejvis kupa sa 3:1. Trećeg dana, srpski teniser Peđa Krstin savladao je  Stiva Džonsona sa  2:0, po setovima  6:1, 7:5 i doneo Srbiji utešnu pobedu.

Pobednik je praktično odlučen dan ranije kada je američki dubl bio uspešniji od Nikole Milojevića i Miljana Zekića i slavio sa 3:1, što je Americi donelo treći poen za sveukupnu pobedu protiv Srbije. Milojević i Zekić su dobili prvi set, ali nisu imali snage protiv jednog od najmoćnijih svetskih dublova.

Prethodno, prvog dana, Sem Kveri je bio bolji od Lasla Đerea sa 3:1, dok je Lajović poražen od Džona Iznera sa 3-2. I pored poraza, i Đere i Lajović su prućili dobre partije, ali nisu moglo više protiv trenutno, bolje rangiranih igrača.

Amerikanci su i pre meča vili veliki favorite jer selektor Srbije nenad Zimonjić, zbog povreda nije mogao da računa na Đokovića, Tipsarevića, Troickog i Krajinovića. Srpski selektor je ipak bio optimista i zbog vere u svoje tenisere, ali i zbog podloge koja najmanje odgovara protivniku. Šljaku na Čairu su pohvalili i jedni i drugi, a sreću je ipak donela gostima.

Iako je visoko poražena, reprezentacija pružila je jak otpor favorizovanim Amerikancima, a sticajem okolnosti, jedini poen Srbiji doneo je Peđa Krstin.

Zalaganjem svojih igrača bio je zadovoljan i selector Zimonjić, koji je bio nezadovoljan zbog polupraznih tribina, ali je i pohvalio navijače koji su bili prisutni i zdušno navijali za selekiciju Srbije.

Reprezentacija Srbije već 11 godina igra u Svetskoj grupi,  a takmičenje će nastaviti u septembru u baražu za opstanak među teniskim velesilama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.