Parasport ≠ para život: Filip Jovanović (VIDEO)

Imao je samo četiri godine kada ga je bolest smestila u invalidsku stolicu. Seća se trenutka kada je prestao da hoda. Ipak, njegova sećanja na rano detinjstvo i životnu bitku koju je morao da dobije, nisu ni najmanje ispunjena gorčinom, jer on je oduvek birao lepšu stranu života. I težu, jer nije išao linijom manjeg otpora.

Od malena je ravnopravno učestvovao u “neravnopravnom” i sportskom i životnom ringu. Nije ni tražio ni prihvatao poštedu. Zato je danas jedan od reprezentativaca košarke u kolicima koji se nada učešću na Paraolimpijadi, ali i budući pravnik i običan čovek koji živi srećnim i ispunjenim životom.

Iako veruje da svi sportisti moraju da imaju izduvni ventil, prijatelje, porodicu i karijeru koja nije samo sportska, između sporta i života ipak stavlja znak jednakosti.

On je Filip Jovanović, sportista, intelektualac i mladić koji govori jezikom mudraca. Samouverenost, ambicija i optimizam iz njegove priče prelivaju se na slušaoce. Zato i jeste u našem timu parasportista koji pričaju o svom životu.

Pogledajte video!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.